Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

EUiA dóna suport a les mobilitzacions per una sanitat pública de qualitat

Activistes de la Marea Blanca van ocupar aquest dimarts la Conselleria d’Economia i Finances de la Generalitat per denunciar que els pressupostos del Govern per aquest any no inclouen els prop de 100 milions d’euros compromesos pel pla de xoc de reducció de les llistes d’espera a la sanitat pública.

“El Departament de Salut està incomplint la promesa de reduir un 10% les llistes d’espera, ja que els pressupostos del 2017 negociats per Junts pel Sí i la CUP només contemplen 57 milions d’euros, molt lluny dels 97 promesos”, han denunciat durant l’acció. “És urgent i necessari atacar aquest problema endèmic, perquè ens hi juguem la vida de les persones”, han advertit.

L’àrea de Salut d’Esquerra Unida i Alternativa va ser-hi present a la protesta, com a part del suport a les mobilitzacions de la Marea Blanca i les plataformes per aconseguir una salut i una sanitat 100% pública i de qualitat. L’ocupació d’aquest dimarts, així com l’acció dijous passat al Parlament de Catalunya per part de la Marea Blanca, persegueixen uns objectius que EUiA comparteix plenament: diàleg, acords i mobilització.

“Valorem positivament el gran treball realitzat per la Marea Blanca per reclamar que compleixi el compromís de les conselleries de Salut i Finances expressat pel Secretari d’Economia del Govern, Pere Aragonès, en una trobada amb una la Marea Blanca: estudiar la incorporació dels 40 milions que falten per complir amb la promesa d’arribar a 97 milions d’euros”, explica Antonio López, integrant de la Marea Blanca i d’EUiA Salut. “I garantir així que es compleixi aquesta reivindicació que considerem imprescindible”, afegeix.

“També considerem important la creació d’una taula de seguiment i una auditoria de les llistes d’espera amb la participació de la Marea Blanca i uns altres”, assenyala López, que valora positivament la “voluntat d’acord” expressada per Aragonès, però avisa que estaran “atents a que s’arribi a un acord”. “Si no, seguirem recolzant totes les mesures de pressió que la Marea Blanca i les Plataformes decideixin”, conclou.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma