Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Nuet: “Cal abordar la crisi migratòria amb visió ample, integradora i solidària, i el CIE no compleix cap d’aquests requisits”

El Parlament de Catalunya ha reclamat avui el tancament del centres d’internament d’estrangers a instàncies de Catalunya Sí Que es Pot. La Comissió d’Afers Exteriors i Cooperació, Relacions Institucionals i Transparència ha donat llum verda a una proposta de resolució de la confluència d’esquerres que demana iniciar “en el termini més breu possible un procés que condueixi al tancament progressiu” dels CIE.

“Cal abordar la crisi migratòria amb visió ample, integradora i solidària, i el CIE no compleix cap d’aquests requisits”, ha assenyalat el portaveu d’Exteriors de CSQEP, Joan Josep Nuet, que ha reivindicat una “mirada alternativa” en les polítiques de gestió de la migració. “Aquesta iniciativa respon a la voluntat de justícia i respecte als drets humans, dos principis que aquest centre no té les condicions per ajustar-s’hi”, ha assenyalat el diputat, que ha manifestat que l’objectiu de la proposta també és “denunciar un símbol de l’opressió i d’incompliment dels drets humans”. “El CIE és una presó”, ha afirmat.

Amb l’aprovació d’aquesta iniciativa, el Parlament manifesta que “l’internament preventiu i sistemàtic de persones estrangeres en situació administrativa irregular que no hagin comès cap delicte” és contrari “al dret a la llibertat i a la seguretat personals proclamat per l’article 3 de la Declaració universal dels drets humans i per l’article 9 del Pacte internacional dels drets civils i polítics”. “Demanem el seu tancament”, ha sentenciat Nuet, que ha recordat que aquesta setmana l’Ajuntament de Barcelona ha ordenat la clausura del CIE de la Zona Franca.

El text també inclou mesures com prohibir la sedació forçosa de les persones sotmeses a deportació i que se les pugui lligar amb corretges o amb camises de força, així com una bateria de mesures en matèria de gestió de les migracions, com prohibir “de manera explícita i amb caràcter immediat els controls policials basats en el perfil ètnic de les persones”.

La proposta ha estat aprovada amb els vots a favor de CSQEP, Junts pel Sí i la CUP, en contra de PP i Ciutadans, i l’abstenció del PSC.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma