Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Joan Coscubiela creu que la proposta del seu grup és la que genera més consens i l’ofereix a tots aquells grups que donen suport a un referèndum

El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot al Parlament de Catalunya, Joan Coscubiela, ha presentat avui l’esmena transaccional als pressupostos que el seu grup parlamentari ha entrat a registre al matí amb motiu del dictamen que va fer el Consell de Garanties Estatutàries el passat divendres.

“És perfectament possible mantenir el compromís amb el referèndum i garantir les partides necessàries per a la seva celebració alhora que respectem el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries”, ha dit Coscubiela, al mateix temps que ha ofert el redactat de la seva proposta a tots els grups que donen suport a la celebració d’un referèndum. Per això Coscubiela s’ha dirigit als grups que van votar a favor d’un referèndum i els ha ofert la seva esmena com a “punt de trobada”.

I és que Coscubiela considera “impensable” que el Parlament “no respecti el dictamen del CGE”. “Si el Parlament no respecta les decisions que prenen els organismes que depenen del Parlament, ningú ens respectarà”, ha reblat Coscubiela, que ha alertat que “la nostra força l’hora d’exigir respecte democràtic al dret a decidir i denunciar els comportament autoritaris de l’Estat espanyol es perd si el Parlament no respecta les seves pròpies regles del joc”.

Preguntat pels periodistes sobre si el Govern i Junts pel Sí tenen coneixement del redactat d’aquesta proposta, Coscubiela ha explicat que ha fet arribar el text de la proposta a ambdós i ha insistit en què és “relativament fàcil un acord si el que es vol és un acord per garantir el referèndum i garantir-ne les partides”, al mateix temps que es respecta allò que ha dit el Consell.

D’aquesta manera, el redactat de l’esmena transaccional presentada pel grup de la confluència diu que el Govern “garantirà la dotació econòmica suficient per fer front a les necessitats i els requeriments que es derivin de la convocatòria del referèndum sobre el futur política de Catalunya, acordat en el punt 11è de la resolució” que va aprovar el Parlament en el passat Debat de Política General i que va ser presentada per CSQEP. 

Balanç de compliment dels acords del ple de pobresa

Coscubiela ha explicat que en el ple que comença demà el seu grup interpel·larà al Govern un any després de la celebració del ple extraordinari sobre mesures per la lluita contra la pobresa que el seu grup va demanar i per saber el compliment que ha fet el Govern d’aquelles mesures.

“És especialment greu la situació de bloqueig pel que fa a la millora de la Renda Mínima d’Inserció i a la posada en marxa de la Renda Garantida de Ciutadania”, ha dit Coscubiela com exemple d’un dels incompliments del Govern de JxS, al temps que ha denunciat que el Govern “dedica tots els seus esforços a un full de ruta, que cada vegada més demostra desconcert i despropòsits i incompleix el seus compromisos socials amb les persones en situació d’emergència”.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma