Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Les entitats qualifiquen “d’almoina” la dotació pressupostària de la llei i denuncia la falta de sancions

El coordinador general d’EUiA i diputat, Joan Josep Nuet, s’ha reunit aquest dijous amb el president del Front d’Alliberament Gai de Catalunya, Pau Gálvez, i el seu portaveu i president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, que li han traslladat la seva preocupació pel retràs en la implementació de la llei catalana contra la LGTBIfòbia.

“Estem esperant l’aprovació del reglament de la llei i l’execució de determinats preceptes com el tema de les sancions, i es troba a faltar una actitud proactiva per part de l’Administració”, ha assenyalat Nuet en acabar la trobada. “Del reglament n’ha de sortir una normativa sancionadora cap a actituds que avui dia són delicte: fomentar l’odi i la persecució, la manca de respecte cap a aquest col·lectiu pel qual hem fet una llei de protecció que s’ha de complir”, ha detallat Nuet.

“Li hem demanat que revisi per què no s’està sancionant, tota la part punitiva de la llei, que ens preocupa molt”, ha explicat Rodríguez. Nuet s’ha compromès a dur a terme els contacte necessaris perquè els representants del FAGC siguin rebuts pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont. “Seria important que conegués de primera mà la manca d’implementació de la llei. No tenim clar que sàpiga la dimensió del descontent de les entitats”, apunta Rodríguez.

El president de l’Observatori Contra l’Homofòbia qualifica “d’almoina” la dotació pressupostària de la llei. “Amb 420.000 euros, dels quals 200.000 són pels ajuntaments, no s’implementa una llei”, ha afirmat, alhora que ha assenyalat que l’Ajuntament de Barcelona, ha destinat 1,5 milions a polítiques LGTBI. “És una vergonya absoluta”, ha sentenciat.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma