Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

L’òrgan es constituirà el proper dimarts i tindrà l’encàrrec d’arribar a acords per elaborar una nova llei d’educació  

El diputat d’En Comú Podem Joan Mena, portaveu adjunt d’Educació del grup confederal Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea, representarà el grup a la subcomissió del pacte d’estat per l’educació que es constituirà al Congrés dels Diputats el proper dimarts 14 de febrer, juntament amb el portaveu d’Educació del grup, Javier Sánchez.

Aquesta subcomissió tindrà l’encàrrec d’assolir acords per elaborar una nova llei educativa, i arriba després que la Cambra Baixa hagi aprovat en diverses ocasions la derogació de l’actual llei, la LOMCE. Així ho recorda Mena, que denuncia que fins al moment el govern del PP ha fet cas omís d’aquest mandat parlamentari. L’objectiu principal del grup confederal, assenyala el diputat, serà que per primera vegada la comunitat educativa participi com un actor més de l’elaboració de la llei.

De fet, el grup confederal ja va intentar que representants de la comunitat educativa formessin part d’aquesta subcomissió, però la resta de grups no ho van acceptar.“Esperem que a partir de que es constitueixi la subcomissió puguin comparèixer”, assenyala Mena. “Proposarem que compareguin representants de la comunitat educativa com les AMPES, els sindicats, o la marea verda”, anuncia.

“Ens proposem incorporar els agents de la comunitat educativa com un actor més en l’elaboració de la llei. Si ho aconseguim seria la primera vegada”, apunta Mena, que assenyala també com a gran objectiu de la tasca que duran a terme a la subcomissió que el pacte d’estat per l’educació serveixi per “blindar l‘escola pública i garantir que sigui sent un element fonamental de cohesió social i d’igualtat d’oportunitats”.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma