Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, debatrà sobre les estratègies de l’esquerra amb Alberto Garzón, Yolanda Díaz i Antonio Maíllo

Izquierda Unida celebra a partir d’aquest dissabte a la localitat de Rivas Vaciamadrid la seva ‘Escola d’Hivern’ que, com altres anys, s’encarrega d’organitzar la Fundació per l’Europa dels Ciutadans vinculada a aquesta formació. El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, debatrà sobre les estratègies de l’esquerra amb el coordinador federal d’IU, Alberto Garzón; la coordinadora d’Esquerda Unida, Yolanda Díaz; i el coordinador d’IU Andalusia, Antonio Maíllo.

IU busca, a través d’una atapeïda agenda de debats, tallers i grups de treball, així com amb un planter multidisciplinari i plural de participants, analitzar i buscar respostes a diversos dels principals reptes als quals s’enfronta la societat en aquests moments. Entre els temes enganxats al terreny que es debatran hi ha la lluita contra la precarietat laboral que s’acarnissa especialment en grups importants com la joventut i les dones. També es tractarà la forma concreta en què treballen les administracions locals, que són les que han de resoldre més directament els problemes quotidians dels més afavorits, a través de la Taula de debat anomenada ‘Els ajuntaments del canvi. Balanç i propostes d’actuació ‘, en què compartiran espai representants de corporacions com Madrid, Barcelona, Saragossa, Alacant, Cadis o la pròpia Rivas.

A més, al costat de Taules amb assumptes més teòrics, com la dedicada a ‘L’actualitat del pensament polític d’Antonio Gramsci’, que es desenvoluparà dissabte, o ‘Què passa a Europa avui? Anàlisi de l’avanç de la dreta i l’extrema dreta, i propostes des del sud ‘, convocada per al diumenge, s’intercalaran tallers plantejats de manera molt pràctica com, per exemple, sobre ‘Comunicació Política’ o per analitzar ‘El dur treball de convertir un partit en un moviment polític i social’.

A mig matí de diumenge, dia 5, es debatrà sobre les ‘Estratègies de l’esquerra davant l’ofensiva conservadora a Espanya’. Els encarregats d’exposar les seves idees seran el coordinador federal d’IU, Alberto Garzón, acompanyat dels responsables de les federacions catalana, gallega i andalusa d’aquesta formació, Joan Josep Nuet, Yolanda Díaz i Antonio Maíllo, respectivament. Moderarà el debat la co-portaveu d’IU Madrid, Sol Sánchez.

La inauguració d’aquesta ‘Escola d’Hivern’ d’Izquierda Unida tindrà lloc dissabte i anirà a càrrec de la presidenta de la Fundació per l’Europa dels Ciutadans, Marga Ferré, l’eurodiputada d’IU Paloma López, a més de l’alcalde de Rivas Vaciamadrid, Pedro del Capellà, com a amfitrió d’aquesta trobada.

Consulta aquí el programa de l’Escola d’Hivern d’IU.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma