Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Esquerra Unida i Alternativa serà als carrers per reclamar vies segures, dret d’asil i lliure circulació de les persones

Barcelona serà un clam aquest dissabte. A partir de les 16h, la plaça Urquinaona i els carrers adjacents s’ompliran de gent per reclamar que s’obri la porta a les persones que fugen de la guerra i de la fam, per l’acollida de les milers de refugiades que fa temps que truquen a les portes d’Europa i que s’han trobat amb murs, rebuig, violència i indiferència. Esquerra Unida i Alternativa serà als carrers i fa una crida a la participació massiva a la que es preveu serà la manifestació més gran d’Europa per l’acollida de les persones refugiades.

“Estem cansades i fartes de mots que apel·len a la solidaritat, però que no es tradueixen en fets davant l’actitud criminal de la Unió Europea, on l’anomenada raó d’estat ofega els drets humans i dels tractats que els mateixos Estats han signat”, assenyala el responsable de Polítiques Socials d’EUiA, David Companyon. Vies segures, dret d’asil, lliure circulació de les persones, eradicar la violència estructural. Són les demandes bàsiques que exigeix la formació per a atacar d’arrel el problema.

“Que més de 4.500 persones hagin mort ofegades a la Mar Mediterrània és molt més que un drama humanitari, és el resultat de polítiques criminals que tenen el seu origen en un capitalisme capaç de generar guerres imperialistes per apropiar-se de les matèries primeres i sotmetre governs i pobles als interessos d’oligopolis i multinacionals”, afirma Companyon, alhora que denuncia que “l’Estat Espanyol és un bon exemple d’aquestes polítiques que institucionalitzen els racisme i la xenofòbia”. Concertines a les tanques de Ceuta i Melilla, bales de goma disparades contra migrants al mar i devolucions en calent en són una bona mostra.

“La Unió Europea i tots els Trumps o Rajoys del món són els campions de la “lliure circulació” de capitals i mercaderies, de la llibertat per evadir impostos a paradisos fiscals, però aixequen murs reals i culturals entre els ésser humans apel·lant a suposat “enemic extern” per infondre la por al conjunt de la ciutadania, llavor de la islamofòbia o la lgtbifòbia”, apunta Companyon.

La Campanya Casa Nostra, Casa Vostra, que ha implicat a centenars de persones dels àmbits més diversos del país, exigeix anar més enllà de la crida a la solidaritat i passar de les paraules als fets, i interpel·la a totes les institucions catalanes a fer efectiva l’acollida i el dret d’asil. Malgrat l’hostilitat i rebuig tant de l’Estat Espanyol com de la Unió Europea, exigeixen fer-ho col·laborant amb les entitats i ONG que ja desobeeixen rescatant persones, ajudant a crear vies segures,  o coordinant-se amb altres regions o Estats que estan disposats a deixar de ser espectadors de la barbàrie.

Declaració d’EUiA: Catalunya és un clam: Volem acollir!



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma