Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Esquerra Unida i Alternativa reclama més recursos per a la investigació i l’enfortiment de les xarxes socials i de suport per atendre a les persones que pateixen malalties rares i a les seves famílies

Avui se celebra el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, també anomenades malalties rares, unes patologies que són molt difícils de fer visibles per a la societat perquè hi ha poques persones que les pateixen, malgrat tenen molta repercussió en la qualitat de vida dels malalts i els seus familiars.

La major part de les malalties rares són genètiques, d’altres són el resultat d’infeccions o per causes degeneratives. L’Organització Mundial de la Salut calcula que hi ha més de 7.000 malalties rares. Hi ha 3 milions de persones a Espanya, i 400.000 a Catalunya, que les pateixen.

Juntament amb la Marea Blanca de Catalunya, EUiA exigim al Govern de la Generalitat l’augment de la partida pressupostària assignada a Salut per a les llistes d’espera, més inversió per a la investigació a l’àmbit de la salut i que finalitzi la política de retallades i de desballestament de la sanitat pública catalana en benefici dels interessos privats.

Exigim una despesa digna per a cobrir les necessitats de les persones i la recuperació del Servei Nacional Públic de Salut de Catalunya.

28 de febrer del 2017.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma