Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Joan Mena assegura que les despeses reservades s’han utilitzat com a “barra lliure” per part dels Governs de torn

El diputat d’En Comú Podem Joan Mena ha registrat avui una proposició de Llei en la qual s’exigeix que tota informació classificada com a despeses reservades sigui pública una vegada transcorreguts deu anys, ja que, segons Mena, s’han de democratitzar aquestes despeses i fer transparent el seu control, després que amb els últims governs de torn s’hagi utilitzat aquestes partides extraordinàries com una “barra lliure”.

Aquesta proposició de Llei també contempla que sigui obligatori que la Comissió Parlamentària que controla aquestes despeses reservades es constitueixi 30 dies després de la sessió d’investidura. El diputat d’En Comú Podem ha explicat que “amb aquesta llei es pretén que no torni a passar que aquesta comissió hagi estat un any sencer sense constituir-se”. A més, també s’exigeix que hi hagi un membre de cada grup parlamentari com a mínim.

En aquest sentit, Mena ha assegurat que “la seguretat de l’Estat no pot ser una excusa per evitar la transparència i seguir augmentat l’opacitat dels càrrecs públics”. I és que als països de l’entorn com Regne Unit, Suècia o Estats Units, la legislació contempla la desclassificació sistemàtica de les seves matèries reservades, també en l’àmbit pressupostari. Per això, el cas d’Espanya és una anomalia en aquest àmbit, ja que l’ordenament jurídic espanyol blinda a perpetuïtat tot allò relatiu als secrets oficials, també les despeses reservades en matèria pressupostària.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma