El passat 6 d'octubre, milers de treballadores i treballadors del contact center vam fer història protagonitzant una de les jornades de movilització més embemàtiques del sector.

Un cop passades unes setmanes, podem constatar que l'actitud de la patronal del sector, lluny de negociar les millores necessàries del nostre treball precari, es tancar-se en banda. Creuen que tot es redueix a deixar passar el vendaval, desmoralitzar-nos, i aplicar un nou conveni lesiu per a la nostra gent.

Ara més que mai hem de demostrar que no baixarem el llistó, que tornarem a sortir al carrer per lluitar pels nostres drets. Els sindicats han acordat una nova jornada de vaga per al proper dia 28 de novembre, una jornada que ens posa davant el repte de superar a la anterior, aturant tots els serveis.

Però no és suficient amb això. La nostra lluita no només ha de consistir en convocar una jornada de vaga i després una altra. És necessari traslladar la nostra lluita al debat social. Que el conjunt de la classe treballadora conegui quienes son les condicions del telemàrketing. Els sindicats han de fer una campanya de concienciació social per enfortir la nostre lluita, i les organitzacions de l'esquerra política han de traslladar la nostra problemática a les institucions i fer-nos costat al carrer. Perquè la millor aliança que podem fer es amb la resta del poble i perquè les lluites atomitzades son més difícils de guanyar.

En aquest sentit valorem molt positivament gestos com el d'Izquierda Unida. Recentment una delegació seva a Andalusia va ser convidada pel comité d'empresa de Konecta amb l'objectiu de donar a conèixer les condicions de treball del nostre sector, i en arribar a les instal·lacions de Bollullos de la Mitación van ser expulsats d'aquestes per part de l'empresa, valent-se de la presència de la Guardia Civil, protagonitzant un trist episodi.

No oblidem tampoc que ens trobem en un context politic protagonitzat per la investidura un cop més de Mariano Rajoy i el Partit Popular. Un nou govern que tornarà a representar els interessos dels sectors més poderosos i la oligarquia, i contrari a les necessitats del poble i més concretament de la classe treballadora, que patirà més ajustos demanats per la Unió Europea. I això serà possible malauradament gràcies a un Partit Socialista que quan ha tingut que escollir entre el seu poble i les presions dels grans empresaris i els mitjans de comunicació, ha triat la segona opció, encara que això suposi el seu desmembrament.

Així doncs, l'única garantia de que la classe treballadora no perdri drets es plantar cara tant al govern del PP com a l'oligarquia a la qual representa. Dins d'això, el nostre deure es fer-ho lluitant per un conveni més just. I a Konecta tenim moltes raons per no venir a treballar el dia 28 de novembre: Temporalitat, ritmes de trucades inhumanes, o ansietat son només alguns dels nostres sofriments.

Necessitem que els sindicats continuïn la lluita en el camí de la unitat. Son dos elements que han d'estar sempre acompanyats, i la millor garantia de que el sector es mobilitzi. I allà hi serem els i les comunistes.

EL 28 DE NOVEMBRE PENGEM ELS CASCOS!

Comunistes de Catalunya
Cèl·lula de Konecta

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma