Reunit el Comitè Central de Comunistes de Catalunya a la Ciutat de Barcelona 
aprova la següent resolució de condemna del bloqueig que els EUA segueixen imposant sobre el poble cubà.

Comunistes de Catalunya fem una crida a no guardar silenci, davant injustícies com el bloqueig comercial, econòmic i financer dels Estats Units a Cuba, totalment anacrònic en el context actual de les relacions Internacionals.

El Bloqueig més llarg en la història de la humanitat, el bloqueig econòmic, comercial i financer imposat pels Estats Units contra Cuba des de fa més de 55 anys, és l'expressió més elevada d'una política cruel i inhumana, mancat de legalitat i legitimitat i deliberadament dissenyada per l'imperialisme per provocar gana, malalties i desesperació en la població cubana.

En el procés cap a la normalització de les relacions bilaterals entre Cuba i els Estats Units, que ha permès el restabliment de relacions diplomàtiques i la reobertura d'ambaixades, lluny de posar fi al bloqueig contra la República de Cuba, s'han mantingut en vigor les lleis, disposicions i pràctiques que el sostenen. Han continuat amb els mecanismes polítics, administratius i repressius per a la seva instrumentació més eficaç.
 S'ha empitjorat aquesta política en les seves dimensions financera i extraterritorial. Això es reflecteix en la imposició de multes milionàries contra bancs i institucions financeres que han ocasionat greus danys a l'economia cubana.
No és una qüestió bilateral entre els Estats Units i Cuba. El seu caràcter extraterritorial es manté i s'aplica amb tot rigor, amb total impunitat i en una clara violació del Dret Internacional

El bloqueig viola els drets del poble cubà: afecta el dret a la salut, a l'alimentació, educació, esport, cultura, ciència, tecnologia, medi ambient, comunicacions, transport, comerç exterior i inversions estrangeres, vulnerant dret al desenvolupament.

El bloqueig viola el dret internacional i la seva aplicació extraterritorial afecta a la cooperació internacionalista i solidària que Cuba realitza de forma exemplar i admirable en molts països en vies de desenvolupament.

Exigim als Estats Units:
- L'aixecament unilateral i incondicional, de forma immediata, del bloqueig econòmic, comercial i financer que s'aplica contra Cuba,
- La devolució del territori de Guantánamo a sobirania cubana i la no ingerència en els assumptes interns de Cuba i el respecte absolut a la seva sobirania i independència.
- El compliment de les successives resolucions aprovades per l'Assemblea General de les Nacions Unides i que s'atengui les crides del poble cubà i la comunitat internacional.
- Fem una crida a promoure mocions en Ajuntaments, Parlaments i altres Institucions, en consonància amb les 24 resolucions adoptades per la comunitat internacional en l'Assemblea General de les Nacions Unides de condemna al Bloqueig així com accions de protesta cada dia 17 de cada mes, conjuntament amb el Moviment de Solidaritat amb Cuba.

Reiterem la nostra solidaritat incondicional amb la Revolució Cubana, el seu poble i el seu Govern i manifestem el nostre compromís de seguir lluitant contra les ingerències i el bloqueig, enfortint els llaços d'unió i amistat entre els nostres partits, els nostres pobles i els nostres països.


Comunistes de Catalunya

Comitè Central


2 d'octubre de 2016

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma