Resolució del Comitè Executiu en suport de les mobilitzacions de les treballadores i els treballadors de Contact Center per un conveni digne.

Després de gairebé 2 anys d'haver vençut l'anterior conveni col·lectiu, el sector del Contact Center es troba en una situació de bloqueig en la negociació. La patronal del sector (ACE) proposa una sèrie de mesures que suposen una clara vulneració dels drets de les treballadores del sector, entre les quals destaquen la introducció d'una escala d'hores mèdiques en funció de la jornada de treball, l'eliminació de les excedències especials superiors a 7 dies, així com no percebre cap quantitat en concepte d'augment de sou fins a la mateixa data de signatura del nou conveni.

Comunistes de Catalunya som conscients de l'alarmant precarietat del Contact Center: Contractes temporals del voltant del 60% del personal i amb la subcontractació per ETT molt arrelada, torns molt elàstics, abús de la flexibilitat, problemes de conciliació i tot això sumat a les situacions d'estrès que comporta el mateix treball, socialment estigmatitzat i exposat a un a una pressió sovint infrahumana.

És per això que creiem que les aturades parcials i la vaga de 24 h convocades pels sindicats del sector són una oportunitat per a mobilitzar un sector castigat, acostumat a assolir els cops amb la por a l'acomiadament i amb la filosofia del mal menor. És necessari crear una cultura permanent de lluita en els sectors emergents, per aturar la permanent pèrdua de drets i conquistar-ne de nous. És imprescindible generar de nou il·lusió i confiança en la lluita per construir alternatives que permetin aturar l'avenç d'un sistema que converteix als treballadors en mers números i peces d'un engranatge per a aconseguir beneficis multimilionaris, en aquest cas tant per a les empreses del Contact Center com a les empreses clients (sovint multinacionals).

Comunistes de Catalunya cridem a secundar massivament les convocatòries unitàries i a sortir el carrer per a reivindicar els nostres drets. Creiem imprescindible estendre la resposta social a la situació econòmica, política i social a totes les empreses i sectors. És necessari reprendre la lluita social com a eix central del debat polític si volem viure en millors condicions.

Els dies 22 i 29 de setembre, i el 6 d'octubre, pengem els telèfons i sortim al carrer.

Comunistes de Catalunya
Comitè Executiu

22 d'octubre de 2016

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma