Avui fa 80 anys, el 23 de juliol de 1936, va ser fundat el Partit Socialista Unificat de Catalunya, al Bar del Pi, com a resultat de la fusió de la Unió Socialista de Catalunya, del Partit Comunista de Catalunya, el Partit Català Proletari i la Federació Catalana del PSOE. Comunistes de Catalunya celebrem aquesta commemoració i recordem el PSUC com una de les majors experiències unitàries de la classe treballadora de Catalunya en la lluita per l'emancipació social i nacional.

El PSUC va néixer enmig de la guerra amb l'esperit unitari de fer front a les forces feixistes alçades contra la legítima República. La seva fundació fou un acte de responsabilitat històrica. El PSUC va tenir un paper fonamental a la guerra i a la posterior lluita clandestina contra el franquisme, esdevenint el principal partit d'oposició a la dictadura, centre d'una immensa xarxa de suport i ajuda mútua clandestina que va combatre sense descans el règim.

Comunistes de Catalunya ens considerem hereus del PSUC, al que valorem com a referent indiscutible del comunisme català del segle XX. Tanmateix, no ens considerem els únics hereus d'aquesta tradició i defensem que la història del PSUC forma part ja de la història col·lectiva de la classe treballadora de Catalunya, una rica experiència de lluita revolucionària per les llibertats i la justícia.

Comunistes de Catalunya fem una crida a recordar i aprendre de l'experiència històrica del PSUC, no per nostàlgia d'un temps idealitzat, sinó per coherència amb un futur que, com a poble, encara hem de conquistar. Avui, com fa 80 anys, per a véncer a les forces de la reacció segueix sent necessària la unitat de la classe treballadora i de les classes populars que som la immensa majoria de la ciutadania. És aquest el principal missatge que ens cal recordar, del PSUC que avui commemorem.

Comunistes de Catalunya
Secretaria de Comunicació

Barcelona, 23 de juliol de 2016




Etiquetes de comentaris: , , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma