Comunistes de Catalunya condemnem enèrgicament el muntatge que ha conduït la retirada del càrrec de la presidenta constitucional de Brasil, Dilma Rousseff, que va ser triada en les darreres eleccions per més de 55 milions de brasilers i brasileres. Considerem a tots els efectes aquesta maniobra com un cop d'estat contra la democràcia i contra la sobirania del poble de Brasil.

Per a Comunistes de Catalunya, resulta obvi que Brasil està patint un veritable cop d'estat antidemocràtic, que pretén enfonsar el govern progressista del Partit dels Treballadors a través de la instrumentalització política dels poders judicials i la manipulació informativa dels mitjans corporatius.

Tal com ha dit el president interí de Brasil, Michel Témer, el "poder el té el poble", però només 55 vots del Senat han estat suficients per anul·lar els de 55 milions que van triar a Rousseff com a presidenta.

Aquest cop forma part de la contraofensiva de l'imperi nord-americà i les grans corporacions per imposar la seva hegemonia a l'Amèrica Llatina i per a restaurar el neoliberalisme més salvatge. Aquesta ofensiva pretén revertir les transformacions socials iniciades pels governs de Lula i Dilma, en la seva aliança amb les forces socialistes, democràtiques i progressistes.

Aquesta estratègia colpista no es nova i ens recorda als cops contra els presidents Hugo Chávez (2002), Evo Morales (2008), Manuel Zelaya (2009), Rafael Correa (2010), Fernando Lugo (2012) i Nicolás Maduro, el govern del qual s'enfronta a una guerra bruta econòmica i mediàtica per part de les oligarquies financeres.

Comunistes de Catalunya condemnem la retirada del càrrec de la presidenta legítima de Brasil mitjançant un judici polític orquestrat des del Senat, que va promoure el procés també conegut com a "impeachment" durant la matinada d'aquest dijous 12 de maig amb 55 vots a favor, 22 en contra i 1 abstenció.

Denunciem que, fins el moment, no s'ha presentat cap evidència dels suposats crims imputats a Dilma Rouseff i que estem enfrontant una maniobra de manipulació i ingerència en els afers polítics d'una nació sobirana que no podem tolerar.

Comunistes de Catalunya denunciem que les accions contra els brasilers i brasileres i les seves legítimes autoritats, formen part una sèrie de maniobres polítiques i legalistes internes en una aliança perversa entre governs hegemònics lacais de l'imperialisme i els poders fàctics que volen recuperar privilegis perduts, després de més de 10 anys de governs progressistes del Partit dels Treballadors.

No als cops d'estat contra els governs progressistes!
Visca Dilma presidenta de Brasil!



Comunistes de Catalunya
Secretaria d'Internacional

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma