El passat dimecres 4 de maig, dispositius de la Guàrdia Civil van dur a terme una operació de registre a diferents departaments de l'administració local a diferents poblacions de Catalunya, entre elles Viladecans. L'operatiu estava enquadrat dins del cas “Inipro”, i es va saldar amb quatre detinguts. Un d'ells, el primer tinent d'alcalde de la nostre localitat Joaquim Guerrero que ara mateix ha sigut alliberat amb càrrecs. Entre les acusacions, estàn un suposat delicte de prevaricació i de tràfic d'influències.

Des de la cèl·lula de Viladecans de Comunistes de Catalunya veiem amb preocupació que el nostre ajuntament i les seves àrees es vegin afectades per un operatiu d'aquest tipus. Desde fa un temps, mitjans de comunicació i grups municipals presents al nostre consistori han mostrat la seva preocupació per la gestió de concursos i adjudicacions públiques, demanant major transparència i claredat a l'ajuntament.

Considerem que aquests episodios demostren un cop més l'esgotament del model polític establert al 78, les conseqüències del qual arriben també als municipis. Un model caracteritzat per les herències de la cultura franquista dins de l'administració: Un funcionament complexe i opac que produeix distància amb la gent, manca de comunicació i dèficit de participació popular.

Davant d'aquest fets, Comunistes de Catalunya manifestem que:

a) Creiem necessari que l'ajuntament de Viladecans doni la seva versió dels fets, donant la més àmplia informació. Encara que valorem la seva disposició a col·laborar amb la justícia, veiem el seu posicionament com un exercici de minimalisme davant d'un fet tan greu.

b) L'ajuntament ha d'aturar cautelarment qualsevol procés de contractació amb Iniciatives i Programes fins que no es resolgui el procés legal que està en curs.

c) És necessàri crear una comissió d'investigació del cas fins que finalitzi tot el procés legal, així com un observatori municipal amb la participació de l'ajuntament i organitzacions polítiques, socials i ciutadanes que faci seguiment i evaluació dels tràmits d'adjudicació i concursos, així com de casos que puguin donar-se de corrupció, i on es faciliti tota la informació de la que es disposi.

d) També és necessària una depuració a fons de responsabilitats, que vagi més enllà de la simple dimissió del cap més visible. Així mateix, ens sembla molt preocupant que la detenció afecti a una persona tan rellevant com era el primer tinent d'alcalde i al mateix temps primer secretari del que és el principal partit de gobern de la nostra localitat, i que com a consecuència d'això estigui actualment dirigit per una gestora.

e) Les forces rupturistes presents a la nostra localitat de l'espai conformat per ICV, EUiA i Podem treballin conjuntament i amb altres forces per donar una resposta contundent a aquest i altres casos que es puguin donar en el futur.

f) És imprescindible introduir al debat social i municipal la necessitat de recuperar els serveis públics per al poble a través de l'administració pública, treballant per remunicipalitzar al ritme que sigui possible tots aquells serveis externalitzats en mans privades, estudiant les diferents alternatives de gestió sempre tenint en compte la participació popular i la transparència.

Viladecans, 7 de maig de 2016

Comunistes de Catalunya
Cel·lula Antonio Plata de Viladecans

Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma