Aquest 14 d'abril celebrarem el 85è aniversari de la proclamació de la Segona República Espanyola. Per a Comunistes de Catalunya, aquesta és una data significativa, perquè tenim molt present que encara vivim sota la tirania d'una monarquia.

La lluita entre la República i el Regne d'Espanya és una lluita per la Democràcia.

La vida de la 2a República va ser molt curta, tot just un parèntesi de 8 anys en la dinastia borbònica de segles. Després les forces reaccionàries van imposar per la força una regència feixista de 40 anys. Fins al 1978, la monarquia no va ser capaç de rentar-se la cara i integrar-se en el club europeu de les autoproclamades democràcies liberals.

Durant gairebé 4 dècades més, ens han repetit fins a avorrir-nos que la monarquia pot ser democràtica. Però mai ha estat veritat. Tota monarquia és una tirania, una dictadura de nobles, cortesans i bufons. Ara ho sabem del cert: el Regne d'Espanya no ha deixat mai de ser un regne despòtic, governat amb nepotisme, legitimat només per la fe, dirigit pel tripijoc i la martingala. El Regne d'Espanya mai no ha deixat de ser una cort, de barons de partits majoritaris, de virreis i marquesos de la dreta nacionalista i cantonal, que imposen els seus capriciosos designis sobre uns pobles empobrits i reprimits.

Espanya és un regne en decadència, completament espoliat per la corrupció dels qui s'anomenen patriotes, venut de saldo a les grans multinacionals. És un regne colonitzat i vassall, que de mica en mica es dissol en un imperi més gran. Espanya ja no és ni tan sols un estat el sentit antic del terme, sinó la simple manifestació burocràtica, institucional i folklòrica d'una entitat superior, d'una estructura econòmica, productiva, social i cultural més profunda i d'un àmbit geogràfic més ampli.

Els i les comunistes treballem per a constituir una República amb i per al nostre poble, solidària amb tots els pobles que conformem la humanitat. Una República precisament definida per principis humanistes, materialistes i racionals.

Una República basada en els drets humans i en els valors de llibertat, igualtat i fraternitat. La llibertat que el Regne d'Espanya nega als presos polítics que no reconeix. La igualtat que el Regne d'Espanya nega a la ciutadania comuna en favor d'una casta privilegiada. La fraternitat que el Regne d'Espanya nega amb la confrontació patriòtica i la incitació de l'odi de la seva propaganda.

Una República legitimada per la sobirania, el sufragi universal i el laïcisme. La sobirania que en el Regne d'Espanya és venuda a l'imperi de les corporacions especulatives. El sufragi universal que en el Regne d'Espanya sempre ha estat qüestionat per la seva escassa representativitat. El laïcisme que en el Regne d'Espanya és constantment profanat pels privilegis de l'església catòlica reaccionària

Una República sostinguda per la separació de poders i la defensa crítica de la llei, el govern i la justícia. La llei que en el Regne d'Espanya s'escriu i es reescriu seguint els dictats de la banca. El govern que en el Regne d'Espanya és indistingible dels accionistes de l'IBEX. La justícia que en el Regne d'Espanya és obertament pressionada des dels poders econòmics i polítics.

Tothom sap que Espanya no és avui una República, els i les comunistes posem en dubte també que sigui una veritable democràcia.

Els i les comunistes tenim memòria. No hem oblidat tots els crims de segles de repressió tirànica i tenim molt present la recent dictadura que ha marcat per a sempre la nostra història. Per això, seguim exigint responsabilitats al Regne d'Espanya pel cop d'estat contra la República democràtica, pels 40 anys de repressió feixista i per més de 30 anys d'impunitat en el marc d'un sistema pretesament democràtic. No descansarem fins que totes les víctimes siguin reconegudes i compensades. No descansarem fins que siguin obertes totes les fosses comunes, fins que sigui restituïda la dignitat de les persones caigudes, assassinades, executades, torturades, exiliades, desaparegudes.

Els i les comunistes seguirem exigint la derogació de la Llei d'Amnistia de 1977 i la vigència dels crims contra la humanitat comesos per la dictadura. Denunciarem l'incompliment de les indicacions de l'ONU en matèria de compensació de les víctimes del terrorisme franquista. Seguirem elevant a totes les instàncies parlamentàries les demandes dels familiars de bebès robats i denunciant que el Regne d'Espanya és el segon país del món en nombre de persones desaparegudes. Seguirem recolzant i impulsant iniciatives de memòria històrica, col·laborant amb la societat civil en el desenvolupament d'una tasca de recuperació que correspon a les institucions.

Comunistes de Catalunya treballem per construir i consolidar un nou espai polític d'unitat popular, per a impulsar un procés constituent de la República Catalana que és paral·lel al desenvolupament d'un procés constituent al conjunt de l'estat. Comunistes de Catalunya seguirem treballant per la constitució de la República, per una República Catalana lliurement federada a la gran República de pobles lliures, d'Espanya, d'Europa i del món. Després de tot, mai hem renunciat a l'aspiració primera i última d'una República de repúbliques de la humanitat.

Visca el 14 d'abril!
Visca la República!

Comunistes de Catalunya
Secretariat

Barcelona, 9 d'abril de 2016

Etiquetes de comentaris: , , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma