Vivim una crisi social devastadora, una crisi econòmica global sense solució, una crisi de les institucions sense retorn. És l'hora de retornar el sentit vindicatiu al primer de maig: els i les comunistes estem a punt per a la mobilització.

És l'hora de sortir de la crisi. Perquè la pobresa ens colpeja amb les seves limitacions, amenaça el futur dels nostres infants, promet arrabassar-nos la llar, el treball, la salut, l'educació, la jubilació. Perquè volem deixar d'enfonsar-nos en la misèria d'una societat aturada, sense indústria, ni agricultura, ni progrés. Perquè davant dels nostres ulls s'esmicolen els darrers fragments d'il·lusió d'una classe mitjana que mai ha existit.

És l'hora d'alliberar-nos definitivament de tota esperança de reforma. Perquè el sistema està corromput des del seu naixement, perquè el clientelisme és el fonament de les seves institucions i el mecanisme del seu govern. Perquè la corrupció regalima per les parets dels ajuntaments, les diputacions, les autonomies i totes les institucions de l'Estat. És el moment de trencar, ha arribat l'hora de la ruptura.

És l'hora de fer. Perquè ja no tenim paciència per a processos interminables, ni viatges a Ítaca. Perquè ja no en tenim prou amb promeses ni declaracions d'intencions. Necessitem amb urgència un projecte social de futur, una proposta política de la majoria per a la majoria, necessitem, més que mai, una alternativa.

És l'hora d'enderrocar el règim del 78, l'hora de derogar la Llei d'Amnistia i de jutjar crims de genocidi que mai prescriuen. És l'hora de fer abdicar la monarquia i acabar amb els privilegis de l'església catòlica. Ha arribat el moment de liquidar un règim despòtic i antipatriòtic que ens ha venut al capital internacional.

És l'hora d'enfrontar la crua realitat que el capitalisme global està corromput des de la base, que el seu únic valor és la cobdícia mesquina. És el moment de reconèixer obertament que vivim sotmesos a una forma d'esclavitud moderna, un sistema criminal incompatible amb la democràcia i amb els drets humans.

És l'hora de la Unitat Popular, de guanyar socialment un Procés Constituent i de proclamar la República Catalana, és l'hora de construir la República Federal, l'hora de coordinar-nos amb els pobles d'Europa per a recuperar la sobirania. Ha arribat el moment d'identificar l'adversari, planificar l'estratègia i actuar.

És l'hora de la confrontació social. És el moment d'emprendre la lluita, als nostres centres de treball, als nostres carrers i places, als nostres pobles i barris. És el moment de mobilitzar-nos, des dels sindicats, les organitzacions socials, els partits polítics. És el moment de denunciar, conscienciar, promoure l'alternativa. És el moment de sumar, convocar plataformes, manifestacions, aturades, jornades, boicots. És l'hora d'empoderar-nos, l'hora del socialisme.

És l'hora d'unir-nos, superar diferències, acordar un projecte comú, guanyar democràticament el poder legislatiu per al poble. És el moment de la responsabilitat, l'oportunitat de forçar el canvi que la classe treballadora reclama. És l'hora de ser una sola classe.

Ha arribat l'hora de la revolta.

Visca la Classe Treballadora!
Visca el Primer de Maig!

Comunistes de Catalunya
Secretariat

Barcelona, 25 d'abril de 2016

Etiquetes de comentaris: , , , , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma