El diputat de Catalunya Sí Que es Pot pregunta al Govern els motius pels quals la regidora Anna Rius va ser retinguda, escorcollada i interrogada durant tres hores a la T1 el passat 20 de gener.

El passat dimecres 20 de gener, la regidora de Terrassa en Comú Anna Rius va ser retinguda, escorcollada i interrogada durant tres hores a l’Aeroport del Prat per quatre membres de la seguretat israeliana. Davant el succeït, el diputat de Catalunya Sí Que es Pot Joan Josep Nuet ha demanat explicacions al Govern sobre aquests fets.

Rius, que va ser abordada en el mateix taulell de facturació de l’aerolínia El Al Airlines quan es disposava a agafar un avió, i després d’interrogar-la durant una hora, els membres de la seguretat israeliana, juntament amb una guàrdia civil, la van traslladar a una sala a peu de pista, on va continuar l’interrogatori durant dues hores més.

En una sèrie de preguntes parlamentàries, Nuet ha demanat al Govern els motius pels quals Anna Rius, què és membre de l’Institut de les Desigualtats i de l’Universitat Politècnica de Catalunya, “va ser retinguda, escorcollada i interrogada per agents israelians” a les instal·lacions de l’aeroport, així com “en base a quin conveni o acord poden els membres de la seguretat israeliana retenir, interrogar i escorcollar passatgers i passatgeres a territori català”.

Així mateix, requereix al Govern que expliqui “en base a quins acords entre els Mossos d’Esquadra i les forces de seguretat israelianes poden aquestes darreres realitzar les tasques dels Mossos d’Esquadra en matèria de seguretat a l’Aeroport de Barcelona”, “quines mesures de control duen a terme els cossos de seguretat catalans i espanyols sobre les accions dutes a terme per els cossos de seguretat israelians” a l’aeroport, i “el coneixement per part del Govern d’aquestes situacions de vulneració dels drets dels ciutadans i ciutadanes catalanes”.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris: , ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma