Resolució de l'Assemblea de Comunistes de Barcelona del 21 de novembre de 2015.

Candidatura d’En comú podem, la confluència rupturista i d’unitat popular

Des de Comunistes de Barcelona, recolzem la candidatura “En comú podem”, com la confluència rupturista i d’unitat popular a Catalunya. És lògic que els comunistes participem d’aquesta candidatura plural i d'esquerres que tindrà veu pròpia al Congrés dels Diputats, que permet una sola candidatura del canvi a Catalunya i que té com a objectiu prioritari aconseguir fer fora la dreta i encarar l'inici d'un procés constituent que serveixi per donar poder a la ciutadania i recuperar als seus drets.

Els i les comunistes vam elaborar la necessitat de construir un Nou Espai de l'esquerra transformadora que incorporés les noves forces ciutadanes i l'esperit de ruptura de la nova política, així com la necessitat d'articular una proposta de ruptura i superació de l'actual situació jurídica de Catalunya en un sentit democràtic: la República Catalana. Per això considerem encertada la línia política del partit que marcava l’informe d’estratègia política per l’any 2015, “Ruptura Democràtica i Lluita de Classes” i apostem tal com dèiem per inserir-nos en el corrent de canvi cercant noves formes organitzatives flexibles que obrin el camí a la unitat popular.

Els problemes i les contradiccions no ens poden portar a qüestionar la política d’unitat i a pesar que algunes coses del que s’anomena “nova política” han presentat un comportament decebedor, cal apostar de forma decidida per la participació en la ruptura política i començar a dimensionar les formes i les adaptacions necessàries perquè això sigui possible.

En aquest sentit, la confluència concretada per les eleccions generals, En Comú Podem, és un excel•lent pas. Del resultat que el 20D obtingui aquesta candidatura en dependran en bona mesura les possibilitats d'avançar cap a una ruptura democràtica a favor de les classes populars i d'una República Catalana. I la consolidació del Nou Espai polític de l'esquerra catalana que permeti liderar-la i concretar-la.


Assemblea de Comunistes de Barcelona


21 de novembre de 2015

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma