Barcelona en Comú, ICV, EUiA i Podem han arribat a un acord per concórrer de manera conjunta a les eleccions del 20D amb el nom En Comú Podem. L’acord és fruit d’una diagnosi compartida entre els diferents actors de la confluència per aconseguir fer fora la dreta i el PP del govern espanyol i encarar l’inici d’un procés constituent que serveixi per empoderar la ciutadania i recuperar els seus drets.

Per això, En Comú Podem lluitarà per aquests objectius polítics:

- Defensar el dret a decidir de Catalunya mitjançant l’exigència d’un referèndum que sigui vinculant i amb totes les garanties democràtiques on tothom pugui expressar lliurement el vot sobre el futur polític del país.

- L’impuls d’un Pla de Rescat Ciutadà dirigit als col·lectius més vulnerables que més han patit les conseqüències de les polítiques d’austeritat i de retallades.

- Derogació de les darreres reformes laborals, lluita contra l'atur i la precarietat laboral. Promoció de polítiques econòmiques al servei de la majoria a través de la creació d’ocupació digna i de qualitat

- Apostar per les energies renovables per combatre el canvi climàtic i preservar la natura, canviant la manera de produir i consumir i girant cap a un model energèticament sostenible.

- Defensar el municipalisme tombant l’LRSAL i defensar que els municipis tinguin els recursos necessaris per fer polítiques de proximitat.

- Posar les institucions al servei de la ciutadania i no dels poderosos, acabant amb tota forma de corrupció, la il·legal, però també la legal, i les decisions polítiques que es prenen al servei dels interessos privats, com el rescat bancari, de les autopistes, la regulació energètica o l’amnistia fiscal.

- Defensar els drets de les dones en front del patriarcat i posada en marxa d'un pla de xoc urgent per lluitar contra la violència masclista.

- Acabar amb les polítiques repressives del PP impulsant la derogació de la Llei Mordassa i la reforma del Codi Penal.

Per fer-ho possible, En Comú Podem tindrà veu pròpia al Congrés dels Diputats mitjançant un grup parlamentari propi.

A més, l’acord també estableix que la candidatura de la confluència farà una campanya electoral austera i sense demanar crèdits bancaris.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma