EUiA ha ratificat avui l’aposta per construir una candidatura de confluència catalana de cara a les eleccions generals del proper 20 de desembre





Joan Josep Nuet: “Defensem una candidatura de confluència catalana”

El responsable d’Organització d’Izquierda Unida Federal, Adolfo Barrena, recolza l’aposta per un grup català que no competeixi ni amb Izquierda Unida ni amb Podemos

Esquerra Unida i Alternativa ha celebrat avui un Consell Nacional que ha ratificat l’aposta per construir una candidatura de confluència catalana de cara a les eleccions generals del proper 20 de desembre. “Una coalició que es fa des de Catalunya i per Catalunya, que té referències a l’Estat però que és una coalició catalana”, ha subratllat el Coordinador General d’EUiA, Joan Josep Nuet. Al Consell Nacional hi ha participat també el responsable d’Organització d’Izquierda Unida Federal, Adolfo Barrena, que ha confirmat el suport de la formació estatal a la construcció d’un grup català “que tingui en compte els referents federals per a no competir amb ells”, és a dir, que no confronti ni amb Izquierda Unida ni amb Podemos.

Nuet ha destacat la voluntat de bastir una candidatura àmplia amb Barcelona en Comú, ICV, Podem i Equo Catalunya, “rupturista amb el règim del 78”, que permeti una “visualització de tots els actors”, on cadascun d’aquests “tingui un lloc de sortida”, i que permeti “un acord plural i una llista ciutadanista”. “Tots els actors són necessaris i cap d’ells ha de tenir un paper residual”, ha sostingut Nuet. “Estem treballant amb el pla de la coalició catalana, què és el que hem defensat de fa molt de temps”, ha insistit. Si no fos possible bastir aquesta candidatura, ha apuntat, “EUiA aniria amb Izquierda Unida, i parlaríem amb ICV perquè triessin també aquesta opció”.

“No estem proposant que es faci una coalició amb IU, perquè possiblement altres actors no ho acceptarien. Per tant, que ningú ens proposi a nosaltres fer coalicions amb altres forces polítiques que confrontin amb IU”, ha assenyalat Nuet.

Barrena: “La realitat a Catalunya pot fer apostar per un grup català”

En el mateix sentit, el responsable d’Organització d’Izquierda Unida Federal, Adolfo Barrena, que ha participat també en el Consell Nacional, ha confirmat el suport de la formació estatal a què es construeixi una candidatura catalana “que tingui en compte els referents federals per a no competir amb ells”. “No podria valer el vot per cap força política estatal”, ha apuntat.

“Entenem que la realitat a Catalunya pot fer apostar per un grup català que el formin actors polítics, socials i ciutadans catalans”, ha dit Barrena. “El plantejament federal i compartit amb els companys i companyes de Catalunya és buscar processos de confluència, des del respecte al que és cadascun dels actors perquè el projecte pugui ser assumit per tothom”, ha afegit.

El responsable d’Organització d’IU Federal ha destacat que aquest seria l’escenari “ideal”. En el cas de que no fos possible assolir-lo, ha sostingut Barrena, “el què fer passa per mantenir l’aposta per una candidatura de l’esquerra el més unitària possible”, i ha plantejat com a exemple l’experiència de l’Esquerra Plural, que en la darrera legislatura ha unit en un grup propi al Congrés dels Diputats tant a forces catalanes, com EUiA i ICV, com organitzacions d’altres punts de l’Estat, com Chunta Aragonesista, IU i els Verds.

Mena, Alonso i López Corregidor, ratificats com a candidats

D’altra banda, el Consell Nacional d’EUiA d’avui ha ratificat com a candidat al Congrés per Barcelona a l’exdiputat al Parlament Joan Mena; per Tarragona a Fèlix Alonso, i per Girona a Miguel Ángel López Corregidor. Terres de Lleida decidirà properament el candidat o candidata per a les eleccions generals.

--
GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
Tel. 93 317 00 34
Cap de premsa: Eva Balart (626 34 42 41)
Brais Benítez (639 79 41 75)
premsa@euia.cat

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma