El candidat a encapçalar la candidatura de ‘Catalunya Sí Que es Pot’ es dóna a conèixer acompanyat d'activistes i militants i diu que vol "remoure majories en el Parlament de Catalunya".

El fins ara president de la FAVB (Federació d'Associació de Veïns de Barcelona), Lluís Rabell, s'ha postulat aquest divendres per encapçalar la candidatura de ‘Catalunya Sí que es Pot’ a les eleccions catalanes del proper 27-S en una roda de premsa. Rabell l’ha fet acompanyat de diferents activistes i militants dels agents que impulsen la candidatura, que han destacat la seva llarga trajectòria de compromís de lluita i la necessitat de donar resposta política en un moment en què la societat es troba afectada per les emergències social, nacional i democràtica. "Em presento per a ser president de la Generalitat", ha dit Rabell.

L’activista s'ha presentat dient "em coneixeu, sabeu qui sóc, he estat president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona i he decidit fer aquest pas per postular-me com a candidat a president la Generalitat de Catalunya amb companys, companyes i col·lectius encapçalant una proposta de canvi per a la nostra societat". Rabell ha afegit que allò que el mou a acceptar la proposta és "el sentiment del moment d'excepcionalitat que vivim", i ha descrit aquest moment de canvi recordant com en els darrers temps nombrosos membres de la societat i els moviments socials han fet passos per "obrir i recuperar institucions a la ciutadania". El candidat a encapçalar la candidatura de Catalunya Sí Que es Pot s'ha referit al moviment del 15M com l'origen d'un anhel popular per a una nova representació política de les classes populars i la societat en general. En aquesta línia, s'ha referit a un "sentiment de pèrdua de la qualitat democràtica associat a la corrupció, la pèrdua de drets i l'augment de les desigualtats".

Rabell ha posat l'accent diverses vegades en l'arrel social de ‘Catalunya Sí que es Pot’, i ha arribat a afirmar que "no tindria sentit bastir una candidatura que vulgui representar i interpretar moviments socials, perquè els moviments socials ens interpretem molt bé a nosaltres mateixos i els darrers temps són exemple de que sabem articular i liderar alternatives".

Construir una eina política que opti a guanyar la presidència de la Generalitat

"Altres companys i companyes ho han fet a Barcelona i Madrid: el 'sí que es pot' no és un eslògan, és un sentiment de les classes populars de que calen canvis profunds i recuperar les institucions", ha dit al mateix temps que s'ha referit al manifest presentat el passat diumenge a la fàbrica Fabra i Coats de Barcelona. Rabell ha explicat que aquest manifest pretén explicar "de manera planera què es pretén: donar resposta al moment social i nacional, incorporant a la lluita política d'aquest país a les classes populars que han estat apartades". "Això també m'ha fet donar aquest pas", ha verbalitzat Rabell.

Dret a decidir

En la qüestió nacional, ha recordat que a hores d'ara ‘Catalunya Sí que es pot’ aplega diferents sensibilitats, com la independentista i la federalista, unides “per un fet fonamental i decisiu: el 80% d'aquest país vol que la societat catalana es pugui pronunciar sobre el seu futura com a nació". Per aquista raó ha afirmat que "aquest no és un debat entre independència sí o no, el que plantegem és un camí pel qual la societat pugui pronunciar la seva voluntad democrática sigui quin sigui el seu resultat, sí o no".

Procés obert

El candidat ha recordat que el procés de confluència de ‘Catalunya Sí que es Pot’ es troba en construcció i per aquesta raó està "obert a una entesa entre diferents sensibilitats per generar una eina al servei del canvi", i ha fet referència a l'heterogeneïtat dels actors que aplega a hores d'ara: "independentistes, federalistes, convençuts de la necessitat d'aixecar un país amb equitat, just, social net, i lliure amb capacitat de decidir el seu futur". També ha explicat que la seva candidatura està vinculada a una validació que es realitzarà en breu pel calendari ajustat de les eleccions i per totes i cadascuna de les organitzacions que formen el pre-acord de confluència pel pròxim 27 de setembre.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris: , , , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma