Manifest de Comunistes de Catalunya en motiu de la commemoració del dia de la Classe Treballadora de 2015.

Es posa cada cop més de manifest per a la classe obrera, que patim una situació d’emergència social i laboral que requereix un compromís de transformació política i social. Necessitem un rescat de les persones, en lloc del rescat de l’oligarquia econòmica i financera que està depredant la riquesa mundial.

Avui hi ha 5,5 milions d’aturats a l'Estat Espanyol i d’aquests, 726.000 són a Catalunya. Un 20% es troba en risc d’exclusió social. 320.000 famílies pateixen pobresa energètica, mentre es continuen produint una mitjana de 43 desnonaments diaris.

Enfrontem una situació d’explotació cada cop més greu: extensió del precariat, externalització i subcontractació com a fórmules cada cop més generalitzades, acomiadaments massius, tancaments dels centres de treball, baixada contínua de salaris mentre augmenten les plusvàlues, i una progressiva substitució de treballs dignes i de qualitat per treballs absolutament desregulats. Cada cop treballem més, durant més anys, a canvi de ser més explotats.

El capitalisme neoliberal és una aposta per la privatització dels serveis públics, serveis creats i mantinguts amb l’esforç dels treballadors i treballadores, i és la principal amenaça a l'exercici dels drets humans de la Classe Treballadora: dret a la sanitat, dret a l'educació, dret a l'atenció... El recent intent de privatització del Registre Civil n'és només un exemple.

L'Imperialisme pretén dotar els mercats d'una nova eina d'opressió: el TTIP, el tractat de lliure comerç que negocien en secret la UE i els EUA. És un tractat que només portarà més desregulació, més atur i més precarietat. Farem així un pas més cap a la destrucció dels drets laborals, socials i mediambientals a les dues bandes de l’Atlàntic.

Les dones treballadores, que ja hem de suportar en solitud el treball reproductiu, ens veiem obligades per les polítiques explotadores i patriarcals a tornar a un estadi d’invisibilitat i submissió: hem de veure com fins i tot se'ns nega el dret a decidir sobre el nostre propi cos amb una Llei de l'Avortament reaccionària.

L’espoli per part dels grans centres de poder europeus de la generació millor formada de la història està obligant la nostra joventut a emigrar. L’explotació dels treballadors/es immigrants, criminalitzats pel fet de buscar una vida millor, està convertint el Mediterrani en una fossa comuna, per culpa de les polítiques excloents de l’Europa fortalesa.

Tenim al davant un escenari que exigeix d’una lluita constant contra aquesta agressió a gran escala del capitalisme envers la Classe Treballadora.

Enfrontem una lluita que topa amb l’obstacle de la criminalització de la resposta per part de la dreta reaccionària en el poder. Amb la Llei Mordassa pretenen sotmetre la nostra classe per la força i la repressió de qualsevol mena de protesta. Ens volen callats, espantats i amagats.

Per això, malgrat tot, cal que la resposta s’obri pas, de forma unitària, cal que confluïm les organitzacions i els moviments socials, els moviments polítics, el sindicalisme reivindicatiu i de classe, en un únic front comú per la Democràcia. Perquè amb Capitalisme no hi pot haver Democràcia.

Comunistes de Catalunya cridem a fer d'aquest primer de maig una gran manifestació, per a construir poder popular, per a denunciar les polítiques de la dreta neoliberal, per a protestar contra la injustícia, contra la precarietat i contra els desnonaments, pels nostres drets i la nostra llibertat. Perquè un altre món és possible.

Pa, sostre, treball i salaris dignes!
+ Protecció social!

Visca el Primer de Maig!
Visca la Lluita de la Classe Obrera!


Comunistes de Catalunya
Moviment Obrer


Barcelona, 28 d'abril de 2015

Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma