24 de març, a les 19h, a la Federació Catalana d'ONGS (c. De les Tàpies, 1-3 Barcelona)




La Federació ACAPS ha organitzat una xerrada col.loqui amb Hassanna Aalia, al 24 de març, a les 19h, a la fede.CAT (c. De les Tàpies, 1-3 Barcelona), en un acte públic on compartir i escoltar les seves paraules i, junts, demanar ASIL PER A HASSANNA.

El Govern espanyol del PP ha denegat l’asil polític per a Hassanna i amenaça en deportar-lo. Malgrat els pactes que tinguin els governs de l’Estat espanyol i del Marroc, cal recordar que Espanya és part responsable del conflicte al qual està sotmès el poble sahrauí. La Federació ACAPS demana que el Govern espanyol rectifiqui i concedeixi l’asil polític per a Hassanna Aalia. Cal que prengui una decisió humanitària, justa, legal, d'acord amb les directrius internacionals sobre el Dret a Asil. No es pot enviar, condemnar, a Hassanna Aalia a les autoritats militars judicials i penitenciàries marroquines.

Al mateix acte, es lliuraran mocions o certificats de mocions aprovades demanant asil per a Hassanna, que s’han presentat en diferents ajuntaments catalans.

QUI ÉS HASSANNA AALIA

Hassanna Aalia va nèixer a l'Aaiun, Sàhara Occidental al 1988.

Al 2010 va participar activament al campament de protesta pacífica de Gdeim Izik. Per aquella participació va ser jutjat i sentenciat a quatre mesos de presó sense execució.
A l'octubre del 2011, Hassanna va tenir l'oportunitat de viatjar al País Basc amb una beca d'estudis per aprendre l'idioma. El Marroc va fer pública la llista de persones que serien jutjades pels fets de Gdeim Izik i Hassanna decideix esperar per tornar al seu país, donat que l'empresonarien les autoritats ocupants marroquines, i sol·licitar l'asil polític al govern espanyol.
El 17 de febrer del 2013 el tribunal militar de Rabat emet sentència contra 25 civils sahrauís acusats d'haver organitzat Gdeim Izik, entre ells Hassanna Aalia, que roman al País Basc i que és jutjat en rebel·lia i sentenciat a cadena perpètua. Des de llavors, ha recorregut el territori de l'Estat espanyol per donar a conèixer la situació de desemparament dels seus companys empresonats i la injustícia i la repressió a la qual el règim marroquí sotmet diàriament al poble sahrauí. Als seus 26 anys, Hassanna Aalia ha estat arrestat i torturat més d’una vegada.
Al 19 de gener del 2015, el Govern espanyol va notificar a Hassanna que la seva petició d'asil queda rebutjada i que en el termini de 15 dies havia d’abandonar el territori espanyol. Ha presentat recurs.

La Federació ACAPS i el moviment solidari amb el poble sahrauí demana el Govern espanyol reconsideri la petició d'asil de Hassanna Aalia, donat que si torna al seu país serà empresonat sense garanties de respecte dels drets humans. Si retorna al Sàhara Occidental, les autoritats d’ocupació marroquines el detindran i no tornarà a sortir de presó de vida, perquè és una persona activa políticament i que mai ha deixat de lluitar pacíficament pel dret d’autodeterminació del poble sahrauí.

18 de març de 2015

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma