En motiu del 20è aniversari de la mort d'Ovidi Montllor, Comunistes de Catalunya portarà a terme durant el 2015 una campanya de difusió per a donar a conèixer el compromís polític del cantautor d'Alcoi. La militància comunista d'Ovidi va ser i és el principal motiu que ha portat a les institucions i els mitjans corporatius a ocultar al màxim la seva obra o a presentar-la sense esmentar aquest aspecte fonamental de la vida del popular artista.


L'Ovidi Montllor va ser un treballador incansable que mai va renunciar als seus orígens obrers després de guanyar-se un lloc en el món de artístic i intel·lectual. Va ser un artista polifacètic i va destacar com a actor, interpretant Biscuter a la sèrie de Pepe Carvalho, entre molts altres personatges embemàtics del cinema català i espanyol. Com a cantautor va contribuir a la recuperació de la figura de Salvat-Papasseit, el poeta català revolucionari, els versos del qual va musicar magistralment en diversos temes.

L'Ovidi Montllor va fer-se conegut com un dels cantautors antifranquistes del moviment de la Nova Cançó. A diferència d'altres artistes d'aquella generació, l'Ovidi no va abandonar mai la cançó política després del canvi de Règim del 78, ben al contrari: va intensificar el seu compromís comunista i va afiliar-se al Partit dels i les Comunistes de Catalunya, on va militar fins la seva mort.

20 anys després de la seva mort, l'Ovidi segueix viu en la memòria popular i és sempre viu a través de les seves lletres i cançons en la lluita de la Classe Treballadora per la seva emancipació.

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma