El portaveu d’Ensenyament d’ICV-EUiA anuncia que presentarà una resolució al Parlament després de reunir-se am,b la seva homòloga de l’esquerra Plural al Congrés, Caridad García.

Establir un pla per garantir la laïcitat en el model educatiu català és el principal objectiu de la proposta de resolució que ha registrat aquest dilluns el portaveu d’Ensenyament d’ICV-EUiA al Parlament, Joan Mena. Mena ha registrat aquesta proposta (podeu consultar-la aquí) després de reunir-se amb la seva homòloga al Congrés Caridad García, portaveu d’Ensenyament del grup de l’Esquerra Plural a la cambra baixa espanyola, i de tractar amb ella la pretensió del govern del PP de reintroduir la catequesi a les aules, tal i com evidencia el currículum escolar publicat la setmana passada al BOE. García ha recordat que l’Esquerra Plural ha reclamat la compareixença urgent del ministre Wert. Mena ha destacat que “ara que estem construint un país nou, aquest país nou ha de tenir la laïcitat com un dels seus valors fonamentals”.

Rebutjar “frontalment el nou currículum de l’assignatura de religió a l’educació obligatòria (Primària i Secundària) i batxillerat, com a conseqüència de l’aplicació de la LOMQE”; instar el Govern de la Generalitat “a fer les gestions oportunes davant del Govern de l’Estat a fer totes les modificacions per tal de garantir un sistema educatiu aconfessional”; i instar “el Departament d’Ensenyament a dur a terme totes les gestions necessàries per evitar l’adoctrinament que suposa el nou currículum de religió i establir un Pla per garantir la laïcitat dins del model educatiu català” són les tres mesures incloses en la proposta de resolució impulsada per Mena, que obligarà la cambra catalana a posicionar-se davant dels plans del PP de reintroduir la catequesi a les aules.

Perquè és precisament això el que fa el nou currículum escolar publicat al BOE la setmana passada, ha denunciat la diputada de l’esquerra Plural Caridad García. “El govern del PP introdueix dins de les escoles la catequesi; no ja l’estudi de les religions; la catequesi”, ha denunciat la portaveu d’Ensenyament de l’Esquerra Plural a la cambra baixa espanyola, que ha recordat que el seu grup “ha denunciat al Congrés aquesta actitud del govern, de la mateixa manera que portem denunciant des de fa molt de temps la necessitat de trencar l’acord amb la Santa Seu i d’establir el que marca la constitució, que és un estat no confessional”. “Estem absolutament en contra de que s’imparteixi religió a les escoles, i molt més encara que s’imparteixi catequesi als nens i nenes a través de les escoles”, ha afegit.

Crida a Convergència i, especialment, a Unió

Mena, per la seva banda, ha reclamat que “tant Convergència com, especialment, Unió puguin donar suport a la proposta de resolució que presentem des d’ICV-EUiA i entre tots defensem la laïcitat en el marc del nostre sistema educatiu”, “ara que déu torna al BOE de la mà del PP i la doctrina catòlica torna al BOE com va passar en èpoques preconstitucionals”, ha afegit.

Suport al rebuig de la FAPAC

En aquest sentit, el portaveu d’Ensenyament del grup roig i verd al Parlament ha expressat també el seu suport a la Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC), que ha instat les famílies a no matricular els infants a classe de religió davant del perill que aquesta classe degeneri en un espai d’adoctrinament catòlic.

Font:  Mena proposa garantir la laïcitat en el sistema educatiu català davant de la reintroducció de la catequesi a les aules que persegueix el PP

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma