21 de Març les Marxes de la Dignitat tornen a Madrid per exigir Pa, Treball, Sostre i Dignitat.


MANIFEST CATALUNYA CRIDA MARXA DE LA DIGNITAT 2015


21 de Març les Marxes de la Dignitat tornen a Madrid per exigir Pa, Treball, Sostre i Dignitat.



Les Marxes de la Dignitat tornen a Madrid caminant cap a la Vaga General amb l’objectiu d’exigir una vida amb dignitat. Des de tots els punts de l’Estat espanyol columnes de dignitat es mobilitzaran per defensar el programa del moviment 22M com a pas previ a la convocatòria de la mobilització general d’octubre concretada en una Vaga General laboral, de consum i social.

A un any de la commemoració de la gran manifestació del 22M que va concentrar a Madrid a centenars de milers de persones reivindicant una vida digna, la situació no ha canviat a millor i s’aprofundeixen les conseqüències dels perversos efectes de les anomenades polítiques d’austeritat imposades per la Troica contra la majoria social a l’Estat espanyol.

El govern del Partit Popular i els poders econòmics que li donen suport, han llençat un a campanya de publicitat conjunta on volen vendre la idea de superació de la crisi. Tanmateix la tossuda realitat els treu la raó.

La taxa d’atur (EPA) segueix situada en un 24% de població amb més de cinc milions i mig de persones en situació de desocupació, la cobertura de prestacions no arriba al 58%. Prop de tres milions de persones estan mancades d’ingressos, fet que significa més de mig milió de llars sense sou ni prestació. Els llocs de treball que es creen són precaris i amb salaris de misèria, generant-se així un nou grup, el de la gent assalariada pobre.

Les dones estan pagant especialment la crisi i les polítiques antisocials, així la diferència salarial entre homes i dones és del 24%. De la mateixa manera el jovent pateix un taxa d’atur que supera el 55% i cada dia més població juvenil ha de fer com els seus avis i emigrar per poder tenir un futur que aquest país els nega. La nostra gent gran veu com les pensions perden poder adquisitiu i la gent treballadora veu minvades les esperances de tenir una jubilació justa.

La pobresa es situa per sobre del 20% % de la població, una de cada cinc persones està en risc de pobresa severa i d’exclusió social; aquesta pobresa té majoritàriament rostre infantil i de dona.

Tots aquests factors sumats a l’eliminació de drets i cobertures socials, augmenta el nombre de persones afectades pels desnonaments i pel que s’ha donat a anomenar pobresa energètica (talls dels serveis de llum, aigua i gas). Aquest hivern han mort persones a conseqüència de la precària situació de les llars.

La corrupció i les irregularitats fiscals roben a les arques de l’estat un 5% del PIB, i al costat d’això, la política fiscal beneficia als que més tenen, recaient la càrrega sobre la classe treballadora i la majoria social. Avui a l’Estat espanyol augmenten els milionaris i també els pobres, engrandint-se la bretxa social.

Tot això té els seus efectes per la reforma de l’article 135 de la C.I., mitjançant el qual s’hipoteca tota sobirania popular als dictats de la UE i el BCE prioritzant el pagament del deute als especuladors, al benestar i els drets de la majoria social. És palès la descomposició del règim del 78, i d’una constitució que no reconeix el dret d’autodeterminació dels pobles de l’estat i que ja és paper mullat en les seves referències a drets i deures.

A banda de la campanya publicitària per vendre la sortida de la crisi unida a l’increment de les inversions públiques per fer créixer el PIB; el govern augmenta la repressió al poble, la reforma de la Llei de Seguretat Ciutadana i del Codi Penal, que té per objecte el minvament de drets i llibertats per silenciar a unes classes populars que tot i patir no renuncien ni a la seva dignitat a ni a la mobilització social i laboral.

Les marxes de la dignitat tornen a demanar a la majoria social i a la classe treballadora que es mobilitzi, que demostri al carrer que VOLEM VIURE AMB DIGNITAT, que identifiquem als culpables d’aquesta greu i injusta situació social i defensem el programa de les Marxes de la Dignitat.

Un programa de mínims amb un gran consens social i polític en torn al:

• No al pagament del deute il·legal, il·legitima i odiosa,
• La defensa dels serveis públics per a tots i totes,
• Treball digne amb drets i salari suficients, reducció de la jornada de treball i renda bàsica,
• Pel dret a decidir de les persones i l’autodeterminació dels pobles en els aspectes que concerneixen a la seva vida i futur,
• La defensa dels drets de la dona i per un futur per a la nostra joventut,
• Contra la precarietat laboral i social, No a les reformes laborals.
• Contra la repressió i contra la Llei Mordassa,
• Contra el TTIP,
• Pel dret a un habitatge digne i no al tall dels serveis essencials de llum, aigua i gas,
• No a OTAN i No a les guerres,

Caminant cap a la Vaga General,

Fotem-los fora!!!!



Marxa de la Dignitat Catalunya, 2015

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma