Declaració sobre la situació a Ucraïna.

Amb motiu de la reunió del Grup de Treball de la Trobada Internacional de Partits Comunistes i Obrers a Istanbul el 31 gener fins a 1 febrer 2015, les parts participants van signar la següent declaració:

Arran d'un cop d'Estat al febrer de 2014, el poder de l'Estat a Ucraïna va ser usurpat per les forces nacionalistes obertament feixistes i burgeses, que encenien un conflicte civil que es va convertir en una sagnant guerra civil. Una guerra que resulta ser la mort de civils incloent dones, ancians i nens. Una guerra que va portar a una catàstrofe humana en Donbass. Milers han mort, desenes de milers estan ferits, més d'un milió estan buscant asil. Les escoles i llars d'infants destruides.

El règim oligàrquic governant que compta amb el suport financer i polític dels Estats Units, l'Unió Europea i l'OTAN, ha desencadenat un genocidi social del poble ucraïnès.

El règim en el poder a Ucraïna ha establert una severa censura dels mitjans de comunicació, la restricció de l'accés a una informació objectiva, propagant mentides flagrants i desinformació per part de les estructures de govern en tots els nivells.

El Partit Comunista d'Ucraïna critica durament la oligàrquia feixiste que van prendre el poder a Ucraïna, i exigeix un cessament immediat de la guerra fratricida. A causa d'aquesta posició de principi, el Partit Comunista d'Ucraïna està sent processat i reprimid.

El govern està utilitzant tot el seu poder per destruir al Partit Comunista, per suprimir la voluntat del poble, per prohibir la ideologia comunista com a tal - un atribut de tots els règims feixistes i dictatorials.

Fem una crida a tots els partits comunistes i obrers per ajudar i donar suport als comunistes i el poble treballador d'Ucraïna en la lluita contra el feixisme i l'oligarquia, en la lluita contra la reacció internacional i el règim a Kíev que no fa res per aturar la guerra fratricida i ni tan sols seguir els tractats internacionals pertinents que va signar.

Només els esforços de totes les forces progressistes poden prevenir els horrors de la guerra que els EUA i els seus aliats han desenvolupat al territori d'Ucraïna.

Partit del Treball de Bèlgica
Partit Comunista del Brasil (PCdoB)
Partit Comunista de Cuba
El Partit Progressista del Poble Treballador (AKEL)
Partit Comunista de Bohèmia i Moràvia
Partit Comunista de Grècia
Partit Comunista de l'Índia
Partit Tudeh d'Iran
Partit Comunista Libanès
Partit Comunista Portuguès
Partit Comunista de la Federació Russa
Partit Comunista dels Treballadors russos
Partit Comunista, Turquia
Partit Comunista d'Ucraïna



Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma