Hassanna Aalia es un dels 25 activites sahrauís que un tribunal militar del Marroc ha condemnat a cadena perpètua per la seva participació al campament de la Dignitat de Gdeim Izik, al Sàhara Occidental. Un campament que és un símbol de la lluita pacífica del poble Sahrauí i la repressió a que està sotmès des de la seva ocupació pel Marroc.


Asil polític per Hassanna Aalia

Hassanna Aalia va nèixer a l'Aaiun, Sàhara Occidental al 1988.

Al 2010 va participar activament al campament de protesta pacífica de Gdeim Izik. Per aquella participació va ser jutjat i sentenciat a quatre mesos de presó sense execució.

A l'Octubre de 2011 té l'oportunitat de viatjar al País Basc amb una beca d'estudis per aprendre l'idioma. Quan li faltaven dos mesos per tornar a l'Aaiun el seu nom va aparèixer en la llista de persones que serien jutjades pels fets de Gdeim Izik i ell decideix esperar per tornar al seu pais donat que l'empresonarien les autoritats ocupants marroquines, i
sol·licitar l'asil polític al gobern espanyol.

El 17 de febrer de 2013 el tribunal militar de Rabat emet sentència contra 25 civils sahrauís acusats d'haver organitzat Gdeim Izik, entre ells Hassanna Aalia que roman al País Basc i és jutjat en rebeldia. Des de llavors ha recorregut el territori de l'estat espanyol per donar a conèixer la situació de desemperament dels seus companys empresonats i la injusticia a la que el règim marroquí somet diàriament al poble sahrauí.


Avui 19 de gener a Hassanna l'han notificat que la seva petició d'asil queda rebutjada i el termini de 15 dies per abandonar el territori espanyol.

Exigim a l'autoritat competent que reconsideri la petició d'asil de Hassanna Aalia donat que si torna al seu pais serà castigat durament per les autoritat d'ocupació marroquí i no tornarà a sortir de pressó en el que resta de vida perquè és una persona activa políticament i mai ha deixat de lluitar pacíficament pel dret d'auotdeterminació del seu poble, lluita que li ha costat detencions i tortures en nombroses ocasions.

Plataforma de Acción Internacional por los Presos Saharauis de Gdeim Izik.

*Campanya a Twitter amb el hastag #AsiloParaHassanna




https://secure.avaaz.org/es/petition/Ministro_del_Interior_del_Gobierno_de_Espana_Concesion_de_asilo_politico_para_Hassanna_Aalia/?lZwJngb&pv=0


Més informació a :

ACAPS Federació
c/ Pere Vergés 1, planta 10 despatx 14 (atendrem amb cita prèvia).
Mòbils: 635.49.41.67
e-mail: acaps.federacio@gmail.com
blog: http://acapscat.wordpress.com/
facebook: http://www.facebook.com/federacio.acaps
twitter: @FederacioACAPS

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma