NOTA DE PREMSA DE LA OFICINA d'EUIA// 17/11/14

Nuet reclama a Rajoy que, abans de la seva visita anunciada a Catalunya, deixi de pressionar la fiscalia perquè es querelli contra el 9-N

 El coordinador general d'EUiA saluda l'anunci de Cayo Lara de no concórrer a les primàries d'IU com “una mostra de sensibilitat amb el moment polític que viu el país i l'organització”

 El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha reclamat aquest dilluns al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que ha anunciat la seva intenció d'acudir properament a Catalunya, que abans de la seva visita deixi de pressionar la fiscalia perquè es querelli contra el 9-N si vol tenir credibilitat. “No és una bona carta de presentació arribar a Catalunya tenint al darrere una pressió d'aquestes característiques sobre la fiscalia per denunciar els 2.300.000 catalans i catalanes”, ha advertit Nuet.

El coordinador ho ha declarat un dia després d'acudir al Consell Polític Federal d'IU, on el coordinador federal, Cayo Lara, va anunciar la seva intenció de no concórrer a les primàries que aquesta organització celebrarà per triar el cap de llista a les eleccions generals del 2015. “És una mostra de sensibilitat amb el moment polític que viu el país i l'organització”, ha saludat Nuet. Sobre l'anunciada visita de Rajoy a Catalunya, el coordinador d'EUiA ha declarat que “tot el que sigui diàleg, nosaltres ho valorem de forma positiva, però el primer que hauria de fer abans de posar el peu en terres catalanes és deixar de pressionar el fiscal general de l'estat perquè tiri endavant querelles i demandes contra el procés del 9-N”. Aquesta pressió, ha argumentat el també diputat de l'Esquerra Plural al Congrés, és “inadmissible des del punt de vista de la separació dels poders judicials i executiu”. “Que retiri aquesta pressió, i potser d'aquesta forma guanyarà en credibilitat”, ha reclamat Nuet a Rajoy.

 Pel que fa a l'anunci de Cayo Lara de no presentar-se a les primàries obertes que IU celebrarà el proper 8 de febrer per triar el cap de llista a les eleccions espanyoles de l'any vinent, Nuet, que aquest diumenge va acudir a la reunió on el coordinador federal d'IU va fer l'anunci, ha fet una valoració positiva. “És una mostra de sensibilitat amb el moment polític que viu el país i la organització, i això permet que el debat de les primàries a IU es puguin presentar un seguit de candidats amb una projecció electoral de futur”, ha dit el coordinador d'EUiA.

 “EUiA participarem en aquest procés de primàries per a l'elecció del o la candidata a la presidència del govern per part d'IU”, ha avançat Nuet, que ha valorat “amb il·lusió aquest procés de participació que connectarà amb la ciutadania, i amb la demanda de procés constituent per al conjunt de l'estat espanyol que estem reclamant”. A més d'anunciar que no concorreria per tornar a ser candidat d'IU, en el consell polític federal de diumenge Lara també va refermar un cop més el suport de l'organització que coordina amb el dret a decidir dels i les catalanes i va reclamar la celebració d'una consulta amb garanties.

Etiquetes de comentaris:
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma