CSQEP demana al Govern que insti el Consell de la CCMA a “buscar un candidat alternatiu” com a director de TV3

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Jéssica Albiach considera l’elecció una “decisió política a totes llums” i assegura que una persona que ha “menystingut una part important de la societat i del poble de Catalunya” no pot estar al capdavant de la televisió pública

“Sorpresa i estupefacció”. Així ha dit la diputada de Catalunya Sí Que es Pot Jéssica Albiach que va rebre el seu grup el nomenament de Vicent Sanchis com a nou director de TV3. Ho ha fet en el marc d’una interpel·lació a la Consellera Neus Munté al ple del Parlament, on la diputada ha qualificat la decisió de “partidista” i “política a totes llums”, i ha assegurat que “fa mal a TV3 i a la seva credibilitat”. És per això que Albiach ha demanat al Govern de la Generalitat que insti el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals “i en especials als membres que vostès tenen allà”, ha dit a Munté, a que “reconsiderin la decisió” de posar Sanchis al capdavant de la televisió pública catalana “i a buscar una candidatura alternativa”.

“Han posat a un dels seus a fer de comissari polític”, ha etzibat Albiach, que ha recordat que Sanchis va “menystenir i menysprear públicament” els votants d’ICV-EUiA “dient que eren burros” o que va qualificar de “neofalangista” la CUP. “Com pot ser director d’una televisió que ha de ser tots i totes una persona que ha menystingut una part important de la societat i del poble de Catalunya?”, s’ha preguntat la diputada, recordant que col·lectius com el Sindicat de Periodistes, el Col·legi de Periodistes, el Comitè d’empresa i Consell Professional de TV3 o el Grup Barnils també han criticat el nomenament. “S’estan carregant TV3”, ha sentenciat.

Albiach ha assenyalat que el nou director de TV3 és “biògraf i amic personal de Lluís Prenafeta”, que aquests dies és jutjat en el marc del cas Pretòria, i que l’anterior director, Jaume Peral, pocs dies abans de ser cessat va reclamar més finançament per TV3 i va advertir que aquesta “havia deixat de ser el principal motor de la indústria audiovisual catalana”. La diputada de la confluència també ha censurat el nomenament per haver-se fet “a dit”, enmig de la ponència per crear una nova llei de l’audiovisual i perquè l’hagi dut a terme un Consell de la CCMA “amb la meitat dels seus membres amb el mandat caducat i que no té president des de fa un any”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

CSQEP aconsegueix rebaixar un 30% les matrícules universitàries a famílies amb rendes inferiors a 40.000€ anuals

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

La confluència també aconsegueix que a partir d’ara els ajuntaments gestionin el 50% de la recaptació de la taxa turística, una reivindicació històrica de les administracions locals

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui per unanimitat una esmena de Catalunya Sí Que es Pot, transaccionada amb Junts Pel Sí, que farà disminuir un 30% el preu de les matrícules universitàries del curs 2017-2018 per a les famílies amb menys recursos, en concret aquelles que tenen una renda inferior als 40.000€ anuals per nucli familiar, els actuals trams 1 i 2 de les beques equitat. L’esmena aprovada, que modifica el Decret de Preus del Govern, fa que aquestes beques, que fins ara cobrien un 50% del preu de les matrícules per les famílies del tram 1 i un 40% per les del tram 2, passin a cobrir un 80% i un 70% respectivament.

La modificació aprovada, ja amb rang de llei i per tant d’obligat compliment pel Govern, suposarà un estalvi al voltant dels 700€ en el preu de la matrícula per a les famílies amb menys renda. A més, l’aprovació de l’esmena i la seva inclusió a la llei de mesures dels pressupostos comporta, de facto, un augment de gairebé 15 milions d’euros en el finançament universitari a Catalunya. La mesura avui aprovada també contempla estendre el model de beques equitat als Màsters Universitaris i l’habilitació de les partides necessàries per compensar a les universitats públiques davant les possibles pèrdues d’ingressos derivades d’aquesta esmena aprovada.

“La rebaixa no és tot el que el sistema universitari català necessita però és un pas important cap a la universitat gratuïta” ha declarat el diputat impulsor de la mesura, Joan Giner, que ha afirmat que “a partir de demà continuarem treballant perquè cap persona es quedi sense accedir a la universitat pública a causa dels seus ingressos”.

50% de la recaptació de la taxa turística pels ajuntaments

El ple del Parlament també ha aprovat l’esmena de Catalunya Sí Que es Pot que estipula que a partir d’ara els ajuntaments gestionaran el 50% de la recaptació de la taxa turística. Fins ara la totalitat de la recaptació la gestionava enterament la Generalitat de Catalunya, i a partir de l’aprovació d’aquesta esmena avui es dóna compliment a una reivindicació reiterada i històrica de les administracions locals.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

TMB impulsa noves mesures en matèria de transparència i bon govern

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, anuncia noves mesures que inclouran una moderació de la massa salarial directiva, una re-avaluació dels llocs de treball i la integració del personal fora conveni

Aquest matí s’ha celebrat la reunió del consell d’administració de les empreses de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), companyia metropolitana de prop de 8.000 treballadors. En aquest marc, la regidora de mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha comparegut davant dels diversos membres del consell per tal de manifestar l’aposta per potenciar una empresa pública que presta un servei de primera necessitat per la ciutadania, com és el de garantir el dret a la mobilitat. TMB està treballant per a l’ampliació de la xarxa de metro i la reestructuració i reconversió ambiental de la xarxa d’autobusos, a més de vetllar per la renovació i millora dels actius, en la qual el 2016 va invertir 87 milions d’euros (un 90% més que al 2015 i un 250% més que el 2014). Aquest any continua l’aposta per rejovenir les flotes, assegurar el bon funcionament de les xarxes, millorar-ne l’eficiència energètica i en definitiva, garantir una qualitat sostinguda del servei de transport.

La presidenta de TMB ha subratllat l’aposta del Govern municipal per avançar en temes de transparència i bon govern en aquesta empresa, de manera independent de la Llei de Transparència, i com a principi rector d’un nou model de governança de l’empresa. TMB és una empresa oberta a suggeriments de millora per part de la societat civil i els ciutadans, així com dels grups metropolitans. En aquest sentit, Vidal ha afirmat que es treballa de manera conjunta amb l’Agència de la Transparència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per seguir millorant en aquest àmbit i ha anunciat l’elaboració de noves mesures en matèria de transparència i bon govern:

Pla recursos humans que contempli:

– Moderació de la massa salarial directiva: des de l’inici de mandat s’han aplicat reduccions significatives, entre elles la baixada d’un 40% del sou del conseller delegat i altres disminucions en els sous dels nous membres que s’han incorporat. Es fixa l’objectiu d’arribar a una disminució a l’entorn del 10% de la massa salarial directiva abans de 2 anys.
– Reavaluació dels llocs de treball del personal directiu: anàlisi que es durà a terme amb l’objectiu de millorar l’eficiència i l’eficàcia de l’empresa.
– Integració del personal fora de conveni: es fixa l’objectiu d’entrar progressivament tot el personal a dins de l’estructura de l’empresa, amb el compromís que restin el mínim possible de treballadors fora de conveni abans de 2 anys.

Millora de la informació pública i compromís amb la transparència:

– Publicació contínua: Es realitzarà una actualització trimestral de totes les dades publicades a la web de TMB en base a la Llei de Transparència (publicitat activa) per tal d’incloure totes les variacions que es registrin així com també de les dades obertes de la companyia.

Avaluació externa:

– Auditoria sobre transparència: Es demanarà a l’Agència de la Transparència de l’AMB que amb la col•laboració de responsables en l’àmbit de la transparència i bones pràctiques de l’Ajuntament de Barcelona i d’altres experts, es formuli una auditoria detallada de les actuacions fetes per TMB en relació a la totalitat de les peticions d’accés a la informació i publicitat activa que se li han formulat durant aquests darrers mesos i el grau de compliment de la Llei de Transparència, i, en el seu cas, que es facin les recomanacions de millora que corresponguin aplicar en aquest àmbit.

Compromís amb la millora de l’empresa

Durant el consell d’administració l’empresa també ha donat compte de les diferents mesures en matèria de transparència i gestió del personal que s’han dut a terme des de l’inici del mandat, entre elles:

– Comunicació del sou del conseller delegat (agost 2015).
– Creació del portal de transparència. Publicació sous per franges salarials de tots els treballadors de l’empresa (març 2016). Especificació de sous per categories i grups professionals.
– Publicació nominal de les retribucions dels membres del consell de direcció (agost 2016).
– Publicació de totes les licitacions i contractacions externes que realitza la companyia (març 2016). S’hi inclouen totes les compres que realitza l’empresa a partir de l’import d’un euro (gener 2017).

A dia d’avui, TMB està donant compliment a les diferents resolucions dictades per la Comissió de Garantia del dret d’accés a la informació pública (GAIP) i ha donat resposta a 80 demandes de transparència en temps i forma. La necessitat de compatibilitzar el dret d’accés a la informació i publicitat activa amb la Llei de Protecció de Dades, està requerint d’un assessorament continuat a nivell jurídic i d’una interlocució permanent amb l’Agència de la Transparència a l’AMB i d’altres actors, per rebre les indicacions corresponents, sobre com aplicar la legislació en matèria de transparència.

Bona valoració de la ciutadania

L’opinió dels usuaris dels transports públics que gestiona TMB és molt favorable i arriba al nivell més alt dels últims deu anys, en el cas dels autobusos, i molt a prop del més alt en el cas del metro, assolint nivells màxims i puntuacions de notable en ambdós casos.

Així es desprèn de l’estudi anual de satisfacció corresponent al 2016, on els autobusos obtenen una puntuació de 7,60 sobre 10 en satisfacció global (8 centèsimes més que el 2015), registrant els màxims nivells de satisfacció des de l’inici de la sèrie, el 2007. Per tipus de servei, els usuaris de les línies d’altes prestacions (nova xarxa de bus) les puntuen amb un 8 i els de les línies convencionals amb un 7.

Pel que fa a la xarxa de metro, els usuaris li donen una puntuació mitjana de 7,50 sobre 10,4 centèsimes més que l’any anterior. Aquesta nota és la segona més alta de la sèrie iniciada el 2007, només dues centèsimes per sota del 7,52 obtingut el 2013.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Rabell reclama a Puigdemont si recuperarà el finançament de les escoles bressol amb 1.600 euros per plaça

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El president de CSQEP pregunta a Puigdemont si retornaran als ajuntaments els 81 milions que Rigau va sostreure de les escoles bressol en favor de la concertada

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, ha reclamat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, si el seu Govern recuperarà el finançament de les escoles bressol amb 1.600 euros per plaça com fixa una de les esmenes de la confluència aprovades als pressupostos. Així mateix, ha preguntat a Puigdemont si retornaran als ajuntaments els 81 milions d’euros que l’ex consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va sostreure del finançament de les escoles bressol en favor de l’escola concertada.

“És esperpèntic que digui que desobeirà allò que vota el Parlament”, ha dit Rabell en relació a un possible incompliment de l’esmena. En aquest sentit, ha assenyalat que “la seva desobediència és cada cop més orientada a les institucions catalanes que cap altra cosa”. Sobre la queixa de Puigdemont de les prop de 1.200 esmenes aprovades als pressupostos, Rabell li ha etzibat: “No facin de la seva incompetència motiu d’orgull ni culpabilitzin l’oposició de fer aportacions”. “Més quan es neguen a adoptar mesures de l’oposició que permeten disposar de més pressupost”, ha afegit en al·lusió a les reformes fiscals plantejades per CSQEP.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Fèlix Alonso demana explicacions al Govern per la indemnització de 1.494 milions a Abertis pel baix ús de l’AP-7

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El portaveu de Foment del grup confederal demana la compareixença del ministre després de la sentència judicial que dona la raó a la concessionària en el seu contenciós amb l’Estat

El portaveu de Foment del grup confederal Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea, Fèlix Alonso, ha sol·licitat la compareixença del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, perquè doni explicacions sobre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que obliga l’Estat a indemnitzar Abertis amb 1.494 milions d’euros pel baix ús de l’AP-7.

El tribunal ha donat la raó a la concessionària en el contenciós que mantenia amb l’Estat derivat del conveni signat el 2006, en virtut del qual “era de facto l’Estat qui havia assumit els riscos de mercat derivats de la concessió”, i si queia el trànsit de l’autopista, Abertis tenia “dret incondicional de cobrament” en no complir-se les expectatives de guanys associats a la concessió, assenyala el tribunal.

La sentència del TSJM queda pendent d’un possible recurs per part del ministeri de Foment. En el cas que totes les instàncies judicials acabin donant la raó a Abertis, la companyia tindria dret a cobrar de Foment els 1.494 milions de compensació més uns altres 769 milions per les obres realitzades a la via, per la qual cosa el Govern hauria d’acabar traspassant a l’empresa més de 2.200 milions. Alonso ha demanat la compareixença del ministre a la Comissió de Foment perquè expliqui què pensa fer el seu ministeri davant d’aquesta situació.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

EUiA celebra la signatura d’un acord “històric” per a la confluència

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Esquerra Unida i Alternativa es felicita per un acord que inclou “cens amb seguretat i participació ample, llistes obertes i codi ètic com una de les banderes”

Esquerra Unida i Alternativa celebra la signatura de l’acord amb Barcelona En Comú, Iniciativa per Catalunya Verds i Podem Catalunya per a construir un espai polític de canvi a Catalunya. “És un acord històric, mai una pluralitat d’idees i persones tant ample s’havia ajuntat a Catalunya”, destaca el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, que subratlla que l’acord és fruit de “molta feina, de diàleg, d’anar cosint”, i ha posat en valor la tasca de la formació per aconseguir-ho.

EUiA es felicita per un acord que inclou “un cens amb seguretat i que permet una participació ample, un mètode de llistes obertes i un codi ètic com a bandera d’0una forma de fer neta i transparent”, detalla Nuet.

“La feina que hem estat fent amb Barcelona en Comú, Catalunya Sí Que es Pot, En Comú Podem i tantes candidatures municipalistes ha acabat quallant i el 8 d’abril serà una festa de la democràcia i de la participació de la gent”, conclou Nuet.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Nuet explicarà la construcció del nou espai a les esquerres europees i llatinoamericanes

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El coordinador general d’EUiA participa aquesta setmana XXI Seminari Internacional “Els partits i una nova societat” que se celebra a Ciutat de Mèxic

El coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, participarà des d’aquest dijous 23 de març al XXI Seminari Internacional “Els partits i una nova societat”, que reunirà durant tres dies a Ciutat de Mèxic els partits de l’esquerra europea i llatinoamericana. En la trobada, Nuet explicarà la construcció a Catalunya d’una “alternativa per fer front a l’embat neoliberal”. “Explicarem l’alternativa que s’està treballant tant a l’Estat espanyol com a Catalunya per fer front a l’embat neoliberal amb una proposta d’alternativa i canvi, que passa per Unidos Podemos al conjunt de l’estat i pel nou espai polític a Catalunya”, apunta Nuet.

La trobada servirà per “fer una mirada a la situació del moment polític del subcontinent i la possible involució que algunes victòries populars poden tenir en els darrers temps: fenòmens com els que hem tingut al Paraguai, a Xile, al Brasil o Argentina, i com ens preparem davant això”, relata Nuet. També s’analitzarà el moment de Mèxic davant el mandat de Donald Trump als Estats Units i la resposta de la societat mexicana per a fer-hi front, afegeix.

“Serà un intercanvi entre Llatinoamèrica i Europa i una posada al dia dels plans de treball i les agendes polítiques que tenen sobre la taula l’esquerra llatinoamericana i l’esquerra europea”, assenyala el coordinador general. En aquest sentit, exposa que detallarà “la situació a Europa, amb l’aparició dels nous feixismes, i l’alternativa que s’està treballant”, per tal d’evidenciar que “ hi ha diverses mirades sobre Europa, unes més tristes i més conservadores, i d’altres plenes d’esperança que són de l’Europa del sud i que volen impulsar la idea d’una construcció europea alternativa per posar fi a les polítiques neoliberals”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

CSQEP diu que el referèndum i els pressupostos no poden ser “peces intercanviables”

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Joan Coscubiela assegura que els comptes que aprova el Parlament “es resignen a mantenir les polítiques de retallades mentre es neguen a fer pagar més als que més tenen”

El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, ha alertat avui que el referèndum i l’aprovació de pressupostos no poden ser “peces intercanviables”. “Un any més, i ja en van quatre de seguits, s’ha produït una instrumentalització de les legítimes aspiracions sobiranistes per imposar uns pressupostos escassament socials”, ha dit Coscubiela, que ha explicat que JxS “ha imposat el relat que si no hi ha pressupostos no hi ha referèndum”.

“L’aprovació dels pressupostos no aporta cap garantia de celebració del referèndum i per celebrar el referèndum no calen partides pressupostàries específiques”, ha alertat Coscubiela, que al mateix temps ha indicat que la disposició addicional 31 “no ofereix garanties” i “només serveix per continuar una gesticulació amb la qual justificar el sí a uns pressupostos”.

Tot i així, Coscubiela ha defensat, un cop més, l’esmena del seu grup a l’addicional 31 davant el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, “que compleix un triple objectiu”: “Referma el compromís del Parlament amb el referèndum, reforça les garanties de finançament del referèndum en el moment en què sigui convocat i respecta el dictamen per unanimitat del Consell”, ha explicat Coscubiela.

Coscubiela ha explicat que al seu grup li resulta “inacceptable l’esmena de JxS perquè ens situa una vegada més en el terreny de la confusió, de la desobediència de cartró pedra”. I és que, segons Coscubiela, l’esmena de JxS pretén que la cambra catalana aprovi una llei de Pressupostos que diu una cosa en un paràgraf i exactament la contraria en el següent”.

El portaveu de la confluència creu que el debat de pressupostos “no ha estat per la majoria de Govern de JxS el debat sobre com afrontar la situació d’emergència social, sinó una peça més de l’engranatge del nou full de ruta del processisme”.

“Aquests pressupostos es resignen a mantenir les polítiques de retallades mentre es neguen a fer la reforma fiscal que faci pagar més als que més tenen per atendre als que més ho necessiten”, ha afegit Coscubiela, que ha recordat als diputats de la CUP que tot el que han aconseguit depèn del permís de l’Estat per a què la Generalitat s’endeuti més.

Per Coscubiela, “un altre pressupost era possible però la jugada de restringir la negociació a la CUP i JxS ha afeblit les possibilitats de construir un pressupost alternatiu amb petjada social”.

Esmenes guanyades per l’oposició

El portaveu de CSQEP ha qualificat de “kafkià” el que va passar durant el debat d’aprovació dels pressupostos a la comissió d’Economia, on el Govern va perdre fins a 1.300 esmenes que presentava l’oposició.

Amb tot, Coscubiela ha indicat que malgrat “els canvis introduïts en comissió, aquests pressupostos continuen sent uns pressupostos políticament submisos a les regles de la llei d’estabilitat financera i continuistes en la manca de polítiques socials”.

“Exigirem el seu compliment des del primer minut”, ha advertit Coscubiela referint-se a les esmenes del seu grup que van ser aprovades en el debat en comissió. I en aquest sentit ha destacat la que obliga al Govern a restablir el finançament públic de les escoles bressol municipals garantint 1.600 euros per plaça. “És urgent i de justícia revertir la situació de maltractament a l’etapa educativa de 0 a 3 anys i d’extorsió als municipis. Cal revertir la barbaritat perpetrada per la exconsellera Rigau, que es va gastar les partides adreçades a escoles bressol en finançar els concerts amb escoltes privades”, ha reblat Coscubiela.

Coscubiela ha tancat la seva intervenció en el debat d’aprovació dels comptes de la Generalitat per aquest any 2017 alertant que aquest any pot passar el mateix que va passar el 2014 i el 2015 “i al final l’única cosa que quedi sigui la manca de polítiques socials i la negativa a la reforma fiscal”.

“En l’any 2014, el Sr Junqueras, en la doble i simultània condició de cap de l’oposició i primer suport al Govern, va dir que acceptava les retallades i la venda de patrimoni, perquè els pressupostos del 2014 eren els darrers pressupostos autonòmics”, ha dit Coscubiela. “Un any després, al 2015, va repetir la jugada, en aquella ocasió perquè ja teníem el mandat del 9N i ens dirigíem cap a la desconnexió unilateral”, ha afegit. “Tres anys després, es torna a repetir la jugada amb els pressupostos del 2017”, ha conclòs el portaveu de CSQEP.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Ciutats, experts i entitats acorden a Barcelona els nous principis per a la gestió pública de l’aigua

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Un grup de treball constituït per administracions locals, operadors públics i moviments socials defineixen les bases per impulsar la gestió pública del servei

L’Ajuntament de Barcelona i Aigua és Vida, organitzen, en el marc del Dia Mundial de l’Aigua, la Jornada “Aigua, bé comú. Reptes i futur” per debatre sobre remunicipalització i les bases per a la gestió del cicle integral urbà de l’aigua. La Jornada que se celebra a Barcelona arriba després de les trobades que ja es van celebrar recentment a Madrid i A Corunya, i amb un intens treball realitzat per un grup de treball constituït per administracions locals, experts i entitats.

Cada cop són més els ajuntaments de Catalunya i d’altres ciutats de l’Estat que opten per recuperar la gestió pública dels serveis del cicle integral urbà de l’aigua. En aquest procés de recuperació, els ajuntaments, operadors públics i associacions es troben amb moltes dificultats per l’opacitat de la informació i el coneixement, la llarga duració dels contractes i les resistències dels operadors privats, entre d’altres.

El regidor de Presidència, Aigua i Energia i vicepresident de Medi Ambient de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Eloi Badia, ha remarcat: “Davant la constatació de les dificultats de recuperar el servei municipal de l’aigua, cal establir mecanismes senzills, fàcils i clars que permetin fer-ho”. Badia apunta la necessitat de “posar fi a concessions interminables que hipotequen decisions que acaben significant un segrest de la pròpia voluntat democràtica”.

El cicle integral urbà de l’aigua es defineix com una unitat: serveis d’abastament, clavegueram i depuració, i és de competència municipal i per aquest motiu, els ajuntaments busquen compartir experiències i buscar solucions a dificultats que apareixen en el procés de la nova gestió pública.

Barcelona posa en valor aquest moviment remunicipalitzador i proposa desenvolupar tots els mecanismes legislatius existents i crear-ne de nous a través d’unes noves bases reguladores per a un nou model de gestió públic, transparent i participatiu de l’aigua.

Les noves bases reguladores presentades avui a Barcelona aposten perquè l’aigua sigui tractada d’una forma efectiva com un bé humà, universal i accessible per a tothom, amb una gestió pública, transparent i participativa en tot el procés. En aquest sentit, es constata que la gestió de l’aigua no ha d’incloure costos aliens al propi servei, ni cànons concessionals opacs. Les bases apunten a posar fi a concessions interminables que hipotequen la presa de decisions i segresten la democràcia municipal, és per això que es demanen durades màximes de 5 anys.

Les jornades també han servit per posar de relleu la necessitat d’establir tarifes diferenciades en funció dels usos de l’aigua, i que aquestes siguin progressives.

El document de noves bases reguladores aprofundeix, entre altres, en aspectes de planificació, participació, règim econòmic, regulació i contractació.

Per a més informació feu clic en aquest enllaç.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Nuet: “Totes les condicions que ha demanat Podem es compleixen, ara és el moment que digui ‘sí’ a confluir”

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El coordinador general d’EUiA defensa que “per guanyar l’hegemonia cal que el nou subjecte polític neixi amb força amb tots els seus components”

El coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, ha assegurat avui que “totes les condicions que ha demanat Podem” per a confluir en el nou espai polític “es compleixen”, i que per tant, “ara és el moment que respongui, que digui que sí a confluir, que està d’acord”. “Els aspectes que li preocupaven es compleixen”, ha afirmat Nuet, que ha detallat que “tots els inscrits de Podem poden participar a les votacions, la proposa conté llistes obertes i el codi ètic és una bandera i quedarà rubricat a l’assemblea del 8 d’abril”.

“Després de les converses que hem estat tenint ja hi ha les condicions”, ha insistit Nuet en el marc del Consell Nacional d’EUiA que avui s’ha reunit per tractar el procés de construcció del nou subjecte polític. El coordinador general de la formació ha admès que “potser no en tot moment hem sabut llegir o entendre” les preocupacions de tots els actors que treballen per confluir, però ha manifestat que “ara s’entenen perfectament”. “Podem ja té sobre la taula respostes a totes les seves preguntes”, ha sentenciat.

Nuet ha defensat que “per derrotar la dreta i guanyar l’hegemonia en el procés a Catalunya” cal que aquest nou subjecte polític neixi amb tots els seus components -EUiA, ICV, Barcelona En Comú i Podem-, i que l’entesa s’ha de fer “ara”, perquè “és important començar amb força des de l’inici i no posposar qualsevol entesa a pactes i debats posteriors”.

“Esperem que en els propers dies Podem doni una resposta positiva”, ha dit Nuet, que ha expressat el seu desig perquè “el 8 d’abril sigui una festa amb la participació de la militància de totes les organitzacions i de molta gent independent que no és de cap partit i que per primera vegada donarà un pas important per fer política”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

L’Ajuntament rebutja la construcció de l’hotel del Palau de la Música

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

La Comissió de Govern denega un pla urbanístic que projecta un nou hotel a les finques dels carrers de Sant Pere Més Alt i Amadeu Vives perquè no justifica l’interès públic i no s’ajusta al consens polític i social en contra de l’hotel

L’Ajuntament de Barcelona s’oposa a la construcció d’un hotel a l’entorn del Palau de la Música. La Comissió de Govern d’aquest dijous va denegar el Pla especial integral i de millora urbana per a l’ordenació de les finques del carrer de Sant Pere Més Alt, 13b, 15 i part del 17 i del carrer d’Amadeu Vives, 2-8 que projectava un nou allotjament hoteler al cor de Ciutat Vella.

L’acord de denegació va en sintonia amb el rebuig frontal que han mostrat reiteradament els veïns i veïnes i les entitats socials de Ciutat Vella, i també al consens polític en contra del projecte. De fet, el Consell Plenari ha aprovat en els últims anys dues propostes, una al juny de 2010 i l’altra al juliol de 2016, que sol·liciten desfer el planejament vigent en aquest àmbit i recuperar la qualificació d’equipament que tenien aquestes finques abans que la Modificació de Pla general metropolità (MPGM) del 22 de juliol de 2009 els atorgués l’ús hoteler.

Un cop analitzat des del punt de vista tècnic i jurídic el pla presentat, el Govern municipal ha conclòs que promoure un hotel en aquest entorn no s’ajusta a l’interès públic. D’una banda, la proposta s’oposa als acords de plenari de revertir el planejament urbanístic vigent. I, de l’altra, el promotor –Olivia Hotels SA– argumenta que l’hotel vol facilitar les necessitats d’allotjament d’orquestres i artistes convidats per a les activitats del Palau de la Música i pel públic en general, però no acredita l’efectiva vinculació entre l’hotel i la institució, tal com recollia la MPGM de 2009. Aquesta vinculació no es pot pressuposar, sinó que és essencial acreditar-la en el planejament perquè forma part de la justificació de l’interès públic del pla, que en aquest cas queda sense justificar.

El fet que l’interès públic no es justifiqui fa que el planejament presentat no compleixi els requisits essencials per poder ser tramitat. Per aquests motius, doncs, la Comissió de Govern va procedir a la seva denegació per tal de garantir l’aplicació de la legalitat urbanística i la defensa de l’interès general.

Paral•lelament, l’equip de Govern manté ferm el compromís de desenvolupar conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i al més aviat possible un nou planejament per a aquest àmbit que recuperi la qualificació d’equipament per als immobles dels carrers de Sant Pere Més Alt i Amadeu Vives. La voluntat és que tinguin un ús que vagi d’acord amb les necessitats actuals del districte.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

EUiA celebra l’anunci del desarmament d’ETA

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

“Consolida les vies polítiques i de lluita de masses per aconseguir la llibertat dels pobles”, valora el coordinador general de la formació, Joan Josep Nuet

Esquerra Unida i Alternativa ha celebrat l’anunci del desarmament d’ETA que s’ha produït aquest divendres, una “notícia positiva que confirma un fet que fa temps que s’ha produït, que és el cessament definitiu de la violència per part d’ETA”, assenyala el coordinador general de la formació, Joan Josep Nuet.

Nuet destaca que el desarmament total d’ETA “consolida la via de pau i de diàleg polític”. En aquest sentit, subratlla que  “fa que les vies polítiques i de lluita de masses siguin les adequades per assolir la llibertat dels pobles i les victòries polítiques que anhelen els sector populars, tant a Euskadi, com a Catalunya i arreu”.

El coordinador general d’EUiA celebra per tant aquest anunci i destaca que la data prevista pel desarmament, el proper dissabte 8 d’abril, coincideix amb l’assemblea constituent del nou espai polític.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

EUiA s’adhereix al manifest per una fiscalitat justa

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El proper 3 d’abril se celebrarà el Dia d’Acció Global Contra els Paradisos Fiscals

Esquerra Unida i Alternativa ha signat el manifest per una fiscalitat justa que impulsa la Plataforma de Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària de Catalunya, que reclama avançar en “la necessària abolició dels paradisos fiscals”, contractacions públiques que penalitzin empreses o bancs vinculats a paradisos fiscals, així com exigir a la UE que sancioni els països o territoris que conservin el secret bancari i l’opacitat en la propietat de les societats, entre d’altres mesures.

El proper dilluns 3 d’abril se celebrarà el Dia d’Acció Global Contra els Paradisos Fiscals, que a Barcelona es concretarà en una convocatòria a la plaça de Sant Jaume a les 19 hores per a subratllar la necessitat de lluitar contra la corrupció i l’austeritat.

“La corrupció política i institucional utilitza freqüentment els paradisos fiscals per ocultar els seus delictes; les grans empreses i fortunes per eludir impostos; i el crim organitzat per netejar els seus beneficis”, assenyalen els promotors de la campanya. “Lluitar per l’abolició dels paradisos fiscals es cabdal per aconseguir un Món mes just i igualitari”, afegeixen.

Barcelona és justament un dels 23 municipis catalans que s’han declarat Zona Lliure de Paradisos Fiscals.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Terrassa, epicentre de la lluita per la gestió pública de l’aigua

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Una gran manifestació reclamarà aquest diumenge  “una gestió pública i democràtica de l’aigua” a les portes de la remunicipalització del servei

Una gran manifestació recorrerà aquest diumenge 19 de març els carrers de Terrassa per reclamar una gestió pública i democràtica de l’aigua. “S’escriu aigua, es llegeix democràcia”, diu el lema que crida a la mobilització, convocada a pocs mesos perquè la ciutat recuperi la gestió pública del seu servei d’aigua i com a resposta a les traves imposades per la companyia que els darrers 75 anys ha estat encarregada de la gestió. El coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, participarà a la protesta.

“Terrassa és la primera gran ciutat a Catalunya que recuperarà la gestió directa de l’aigua per a la ciutadania”, celebra el manifest de la convocatòria. “No obstant, el procés de reversió del servei que per concessió de 75 anys van signar Mina de Terrassa i l’Ajuntament de Terrassa, que va concloure el passat 9 de desembre de 2.016, ha estat ferotgement qüestionat per la companyia, posant-li tota sèrie d’entrebancs que van més enllà del que ha de permetre una democràcia del segle XXI”, apunta el text.

El manifest denuncia que “Mina de Terrassa – Agbar, sistemàticament s’ha negat a facilitar informació essencial pel procés normativitzat de liquidació de la concessió del servei d’aigua. Impedint, la reversió dels que a hores d’ara ja són béns de l’Ajuntament de Terrassa”, i també posa de relleu que “mitjançant una campanya de pressió i assetjament de gran part dels lobbys econòmics i industrials de Terrassa, s’ha qüestionat el treball i la independència de l’Ajuntament i de l’alcalde. Se’ls ha acusat de maltractament a la companyia Mina-Agbar”.

Davant d’això, la Taula de l’Aigua de Terrassa ha fet una crida a tota la ciutadania per a prendre els carrers i demostrar l’amplíssim suport ciutadà a la gestió pública de l’aigua, en un context de celebració del proper Dia Mundial de l’Aigua el 22 de març. Les principals reivindicacions de la manifestació són la “defensa de la gestió pública i empoderada d’un Dret Humà com l’aigua”, la condemna de la “judicialització dels processos de reversió dels serveis essencials”, la defensa del treball i dels serveis públics i “la protecció del cicle integral de l’aigua, dels nostres ecosistemes fluvials i de tots els béns natural”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Fèlix Alonso denuncia que el decret del PP sobre l’estiba obria la porta als acomiadaments i la precarietat

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El portaveu de Foment del grup confederal assenyala que el reial decret tombat pel Congrés responia als interessos de “grans accionistes i especuladors” als qui el govern de Rajoy “posa la catifa vermella”

El diputat d’En Comú Podem Fèlix Alonso, portaveu de Foment del grup confederal, ha denunciat aquest dijous al ple del Congrés que el reial decret llei del govern de Rajoy sobre el sector de l’estiba pretenia “obrir la porta als acomiadaments i el deteriorament dels llocs de treball als nostres ports”. La Cambra Baixa ha tombat finalment un decret que per a Alonso era “salvatge”, que podia “fer esclatar un sector estratègic al nostre país”, i que s’havia fet “sense acord social”.

“Al món de l’estiba a aquest decret se’l coneix com el decret de la palmada, de la palmada a la cara dels estibadors i estibadores, dels sindicats, de les empreses i de la resta de grups parlamentaris”, ha assenyalat el diputat des de la tribuna del Congrés. Alonso ha denunciat que l’objectiu del govern del PP amb aquest decret era fer “un oferiment als grups especuladors financers internacionals, màxims accionistes i propietaris de les terminals a tots els ports espanyols, de la possibilitat de desfer-se dels seus treballadors a compte dels fons públics, i de precaritzar les condicions de treball”.

“Rajoy, l’interès per ser el capatàs de l’oligarquia està posant en joc l’economia d’aquest país”, ha advertit Alonso, que ha posat de manifest que el reial decret del govern responia als interessos de “grans accionistes i especuladors als qui vostès posen la catifa vermella”. “Els fons voltor busquen trencar la força que tenen les treballadores, la seva unitat, la seva organització”, ha subratllat. “Necessiten desregular, reduir salaris, trossejar per a vendre i especular”, ha afegit, alhora que ha acusat el govern de treballar per uns interessos que “destrossen el teixit productiu a major glòria dels enormes guanys que sempre són per a quatre”. “Intenten enfrontar treballadors amb treballadors, i en aquesta ocasió no els sortirà bé”, ha avisat.

En aquest sentit, Alonso ha advertit que “després de l’estiba intentaran altres desregulacions”, i ha posat com exemple “la funció pública: mestres, metges…”, així com “vendes a preu de saldo d’empreses públiques com Renfe, Adif, Aena, Correus i tantes d’altres”. El portaveu de Foment d’Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea ha reclamat a Rajoy que “torni a l’hemicicle amb un reial decret llei que acati la sentència europea, però que reculli fidelment el que acordin els interlocutors socials”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Barcelona s’integra a la xarxa europea de ciutats que gestionen públicament l’aigua

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’empresa municipal BCASA, s’adhereix a l’Associació d’Operadors Públics d’Aigua “Aqua Publica Europa” (APE), la principal xarxa europea de ciutats amb gestió pública de l’aigua

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’empresa municipal Barcelona Cicle de l’Aigua, SA (BCASA), s’adhereix a l’Associació d’Operadors Públics d’Aigua “Aqua Publica Europa” (APE), la principal xarxa europea de ciutats amb gestió pública de l’aigua. Algunes de les ciutats europees que en formen part són Berlín, Brussel·les, París, Estrasburg, Dublín, Nàpols, Milà, Setúbal, Edimburg i Ginebra, entre d’altres.

Amb aquest nou pas, el Consistori continua avançant en el procés de gestió pública de l’aigua i aprofundeix en la interacció i intercanvi d’experiències amb altres ciutats que també han decidit apostar per aquest model.

L’adhesió a l'”Aqua Publica Europea”, una organització que dóna suport als operadors públics d’aigua en l’àmbit europeu, s’ha anunciat avui, en el marc del Consell d’Administració de l’empresa municipal Barcelona Cicle de l’Aigua, SA (BCASA).

Aquesta adhesió es ratificarà a la reunió del comitè executiu que l’APE té previst celebrar el pròxim 21 de març, on BCASA assistirà representada pel seu president i regidor de Presidència, Aigua i Energia, Eloi Badia, Barcelona serà la ciutat amfitriona del comitè executiu.

La inclusió de BCASA en aquesta xarxa europea forma part de l’estratègia de l’Ajuntament de Barcelona de potenciar les col·laboracions publico-públiques a través del treball col·laboratiu amb altres ciutats i organitzacions socials, ecologistes, acadèmiques, sindicals i operadors de l’aigua i sanejament que treballen per un model públic de la gestió de l’aigua.

Al mateix temps, resultat de l’acord signat el passat mes de setembre entre les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau i la de París, Anne Hidalgo, que incloïa la cooperació d’ambdues ciutats en temes d’aigua, està prevista una trobada tècnica pel proper dia 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua, entre BCASA, l’AMB i Aigües de Paris. Aquesta trobada ha de servir per conèixer amb profunditat el procés de municipalització de París de l’any 2010.

Cal destacar, també la integració recent de BCASA en l’Asociación Española de Operadores Públicos de Abastecimiento y Saneamiento (AEOPAS), una xarxa estatal que promociona la gestió pública i participativa de l’aigua. Alguns dels organismes i operadors públics que en formen part són els de les ciutats de La Corunya, Sevilla, Badajoz i l’Agència Catalana de l’Aigua, entre d’altres.

Treball en xarxa

Les activitats que ha organitzat l’Ajuntament amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Aigua el proper 22 de març s’emmarquen també dins d’aquesta línia de treball en xarxa al voltant de la gestió pública de l’aigua promoguda des de Barcelona.

Precisament una de les propostes centrals de l’agenda barcelonina del Dia Mundial és la Jornada ‘Aigua bé comú: reptes i futur’ que, organitzada pel consistori i la plataforma Aigua és Vida, tindrà lloc el 21 de març al Recinte Modernista de Sant Pau.

Aquesta cita, oberta a tothom i gratuïta, vol esdevenir un fòrum on s’intercanviïn idees sobre com administrar l’aigua al segle XXI. La jornada culminarà amb una taula rodona sobre municipalització de la gestió de l’aigua, una tendència a l’alça a Europa en els darrers anys, amb nombroses experiències d’èxit.

Per parlar dels reptes que afronten les ciutats que s’han posicionat recentment a favor de la gestió pública de l’aigua, intervindran en aquesta taula el regidor de Presidència, Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, la tinenta d’alcalde de París, Célia Blauel, el tinent d’alcalde de Montpellier, René Revol, la tinenta d’alcalde de Valladolid, María Sánchez, i el tinent d’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega.

Un procés en marxa

La participació en organitzacions europees com l’APE o estatals com l’AEOPAS i l’organització de jornades per debatre el futur de la gestió de l’aigua són noves fites en el camí cap a la municipalització d’aquest bé comú a Barcelona, un procés que va prendre embranzida amb l’encàrrec el passat febrer a BCASA dels treballs tècnics i jurídics necessaris per posar-lo en marxa.

Aquesta decisió va néixer de les proposicions aprovades pel Plenari del Consell Municipal el passat 25 de novembre del 2016 i que obrien el camí cap a la gestió pública, directa i integral del cicle de l’aigua, inclòs el subministrament domiciliari, valorant sempre la seva oportunitat, pertinença i viabilitat, tant tècnica com econòmica, social i ambiental.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Aina Vidal, considera “inadmissible” les declaracions de Catalá afirmant que el dret a vaga ha de ser “equilibrat” amb el desenvolupament econòmic

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El Ministre de Justícia va fer aquestes afirmacions després que el Tribunal Suprem hagi avalat eludir una vaga amb subcontractació

La diputada d’En Comú Podem Aina Vidal ha sol·licitat la compareixença al Congrés del Ministre de Justícia, Rafael Catalá, perquè doni explicacions sobre les seves afirmacions de que hi ha drets com el de vaga emparats per la Constitució Espanyola que han de ser “equilibrats” amb el desenvolupament econòmic. El Ministre de Justícia va fer aquestes afirmacions després que el Tribunal Suprem hagi avalat eludir una vaga amb subcontractació, i que els clients d’una empresa en vaga puguin contractar amb tercers.

“Comparteix el Govern el criteri del seu ministre de Justícia?”, ha requerit Vidal a l’Executiu en unes preguntes escrites, alhora que ha preguntat si “hi ha altres drets, inclosos en la Constitució o no, que el Govern, o el seu ministre de Justícia, considerin que han de ser “equilibrats amb el desenvolupament de l’activitat econòmica”. “Potser el dret a la vida i integritat física i moral? La llibertat?”, ha enumerat.

La diputada també ha preguntat al Govern si considera que existeixen “exorbitants” proteccions a drets –en al·lusió al que diu la sentència del Suprem- i si en aquest sentit “creu que s’han de protegir drets, fonamentals o no, de manera moderada i gens exorbitant”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Mena pregunta al Govern sobre la col·locació d’un retrat de José Ignacio Wert a la galeria d’ex ministres

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El diputat d’En Comú Podem reclama quant ha costat el quadre  qüestiona per què l’Executiu ha vetat la presència de periodistes durant l’acte

El diputat d’En Comú Podem Joan Mena ha preguntat al govern sobre el cost que ha suposat la col·locació d’un retrat de l’ex ministre d’Educació José Ignacio Wert a la galeria d’ex ministres. “Considera el ministre necessària la col·locació d’un retrat a la Galeria d’ex ministres per a l’ex ministre Jose´Ignacio Wert? Per quin motiu?”, ha demanat Mena, que també ha requerit “quin és l’import de la col·locació i el retrat”.

A l’acte, presidit per l’actual ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, l’Executiu només va deixar entrar a reporters gràfics, per la qual cosa Wert es va lliurar d’haver de fer declaracions, com és habitual en aquest tipus d’esdeveniments.

Per això, Mena pregunta a l’Executiu si amb “aquesta estratagema” intentava “evitar que Wert doni la cara davant l’opinió pública per la nefasta gestió del Ministeri d’Educació durant el seu mandat, així com les polèmiques sorgides entorn al seu nomenament com ambaixador davant la OCDE a París”. “Per quins motius el govern ha vetat la presència de periodistes no gràfics en la col·locació del retrat?”, ha insistit.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

CSQEP creu que el nomenament “sorpresa” del nou director de TV3 l’allunya encara més de la televisió de qualitat que va ser

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Coscubiela recupera de l’hemeroteca els insults que Sanchis va dir a la CUP, a Ada Colau i als votants d’ICV

El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, ha manifestat la “preocupació” del seu grup parlamentari davant el nomenament “sorpresa, sobtat i sense criteris professionals” de Vicent Sanchis com a nou director de TV3. “Amb aquest nomenament correm el risc que TV3 s’allunyi encara més de la televisió pública de qualitat que va ser i s’apropi al model de televisió partidària i sectària de la televisió valenciana o tele Madrid”, ha sentenciat Coscubiela.

El portaveu de la confluència ha tret de l’hemeroteca algunes de les opinions emeses pel nou director de la televisió pública com a opinador com per exemple quan va qualificar la CUP de neofalangista, va comparar l’alcaldessa Ada Colau amb Rita Barberà o quan va dir que tots els votants d’ICV són tontos. “Una persona amb aquests antecedents no té les condicions necessàries per garantir la independència, el respecte a la pluralitat social i política que requereix la direcció d’una televisió pública i de qualitat”, ha verbalitzat Coscubiela que ha dit que fa seves les manifestacions que ha fet el comitè d’empresa de TV3 en el seu comunicat.

Coscubiela ha recordat que aquest canvi al capdavant de la televisió pública arriba en un moment en què el Consell de Govern de la CCMA “té els seus membres amb mandats caducats, la presidència està en funcions i s’està en ple debat parlamentari d’una reforma de la llei catalana de l’audiovisual”.

I és que Coscubiela creu que es tracta d’un “canvi que no respon a cap raó professional sinó a la voluntat de tenir la televisió pública catalana sota control polític”.

Per tot això el diputat ha dit que el seu grup parlamentari interpel·larà en el pròxim ple del Parlament al Govern de la Generalitat sobre aquest canvi al capdavant de TV3 i que demanaran la compareixença de la presidenta en funcions de la CCMA i del propi Vicent Sanchis davant la Comissió de Control de la CCMA.

Sobre la informació publicada avui per El Periódico en què es denuncia que la exconsellera Rigau va desviar 81 milions d’euros dels pressupostos de la Generalitat que estaven destinats a escoles bressol a l’escola concertada, Coscubiela ha indicat que estem “davant d’un nou cas de maltractament a l’escola bressol i els ajuntaments”. “No es pot justificar per manca de diners, perquè els diners existien, però la consellera Rigau els va desviar cap a l’escola concertada”, ha dit Coscubiela, que ha manifestat el “rebuig i reprovació” a l’actitud de Rigau i ha qualificat les seves explicacions “d’excuses de mal pagador”.

CSQEP no participarà de la ponència conjunta de la reforma del reglament

Coscubiela ha anunciat també que el seu grup parlamentari no participarà de la ponència conjunta per la reforma del reglament que pretenen fer JxS i la CUP perquè “només té per objectiu devaluar la qualitat democràtica del debat parlamentari”.

Preguntat pels periodistes sobre si presentarien recurs d’empara al TC de la mateixa manera que ho han anunciat altres grups, Coscubiela ho ha descartat “perquè ja saben que nosaltres els conflictes polítics els resolem en el marge polític”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Fèlix Alonso demana explicacions al Govern sobre l’escassetat de plantilla a AENA malgrat tenir beneficis rècord

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El portaveu de Foment del grup confederal reclama que els beneficis de l’operadora “repercuteixin en primer lloc” en la ciutadania i els treballadors

El diputat d’En Comú Podem Fèlix Alonso ha demanat explicacions al Govern de Rajoy sobre per què no es recuperen els llocs de treball retallats a la plantilla d’AENA si l’operadora està registrant beneficis milionaris. En una pregunta escrita dirigida a l’Executiu, el portaveu de Foment del grup confederal d’Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea assenyala que AENA va tancar el 2016 amb uns beneficis rècord de més de 1.000 milions d’euros, amb un benefici net consolidat un 39,7% major que el de l’any anterior, i lamenta que en aquest context algunes plantilles de treballadors s’hagin reduït des del 2012.

“No es cobreixen places vacants i necessàries davant d’un gran increment del volum de passatgers d’aquest darrers anys i el que ja esta confirmat per aquest any”, avisa Alonso.

“Mentre els beneficis i el trànsit augmenten algunes plantilles de treballadors d’AENA han descendit des de l’any 2012. Amb quins arguments defensa el govern aquesta situació?”, reclama el diputat per escrit. Alonso també demana una valoració al govern sobre “la situació econòmica actual d’AENA” i li requereix si “impulsarà mesures per a què els beneficis repercuteixin en primer lloc en la ciutadania i en les seves plantilles de treballadors”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Declaración XV encuentro de la Red En Defensa de la Humanidad “Comunicación emancipadora o patrias colonizadas”

La Red de Intelectuales, Artistas y Movimientos Sociales en Defensa de la Humanidad expresa su solidaridad con el pueblo y el gobierno de la República Bolivariana de Venezuela, en momentos en que los patrocinadores de la guerra y el terrorismo mediáticos contra Venezuela, Cuba y los países del ALBA, intensifican, renovados, sus afanes injerencistas, desestabilizadores y golpistas como parte de la política imperial de “cambio de régimen” en los países considerados hostiles por la diplomacia de guerra de Washington.Més informació »

IU insta Mogherini a actuar contra les noves demolicions previstes pel Govern israelià a Cisjordània

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

L’eurodiputada Ángela Vallina reclama la intermediació amb Israel de l’Alta Representant de la UE. “Aquests terrenys són palestins i expulsar a les seves poblacions contravé la 4a Convenció de Ginebra”, denuncia. 

L’eurodiputada d’Izquierda Unida Ángela Vallina ha signat una carta juntament amb diversos membres de la delegació del Parlament Europeu per a les Relacions amb Palestina, en què exigeix a l’Alta Representant de la Unió Europea, Federica Mogherini, que “intervingui de forma decidida amb les autoritats israelianes” per evitar que es compleixin les 42 ordres de demolició emeses pel Govern d’Israel a Khan al Estimar, població amb una comunitat beduïna important, a l’Àrea C de Palestina.

En aquesta carta, els membres de la delegació sostenen que la UE no pot “fer-se a un costat” mentre aquesta comunitat, “en què la més de la meitat són menors d’edat que ja viuen en condicions molt precàries”, és obligada a demolir les seves pròpies cases “en un clar intent per forçar-los a anar-se’n d’aquesta zona, que constitueix una àrea essencial per assegurar la contigüitat de l’Estat palestí”, i que, a més, suposarà un pas més “en l’expansió dels assentaments il·legals”.

“En la nostra visita a la zona el mes passat, vam tenir ocasió de conèixer de primera mà els plans israelians de demolició, que inclouen demolir una escola pagada amb fons de la UE i observem com el Govern d’Israel, amb aquests assentaments il·legals, està canviant tota la fisonomia de Cisjordània i expulsant la població palestina de les seves cases”, denuncia Vallina.

Tal com reflecteix la carta, Vallina explica que “aquesta expulsió violaria la 4a Convenció de Ginebra i no està justificada”. La missiva recorda, així mateix, que “el desplaçament forçat de població constitueix un crim contra la humanitat segons l’Estatut de Roma”. “La UE ha de demostrar a les autoritats israelianes que és un pilar essencial de l’ordre internacional i que està decidida a defensar-lo, sense romandre al marge mentre es produeixen amb total impunitat aquest tipus de violacions del dret internacional”, afegeix.

En aquest sentit, Vallina alerta que “aquest pla sistemàtic del Govern d’Israel, d’apropiar il·legalment de terrenys que pertanyen al poble palestí forma part de la seva política d’apartheid i més posa en greu risc la solució dels dos Estats”.

L’eurodiputada ha recordat que l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina va denunciar a finals de febrer les ordres de demolició donades pel Govern israelià. “Prohibeixen construir noves cases, fan demolir altres, i des del 6 de febrer d’aquest any el Parlament israelià ha legalitzat 4.000 assentaments il·legals de colons jueus”, indica.

“La UE està obligada a fer complir a Israel els estàndards i valors sobre els quals s’ha construït la pròpia Unió”, continua la carta dels eurodiputats de la delegació, en la qual es critica amb duresa la decisió del Consell d’Afers Exteriors de la UE de començar a preparar el Consell d’Associació amb Israel.

La situació “és insostenible. La UE no pot mantenir obert l’acord d’associació amb Israel”, indica Vallina, que a més exigeix al Govern d’Espanya que “reconegui l’Estat palestí”, com a mostra que “té una voluntat real de donar suport a la solució dels dos Estats” .

“Aquesta delegació està fermament convençuda que la UE no pot aprofundir en les relacions amb Israel i al mateix temps condemnar els assentaments il·legals i les demolicions. Hem de ser coherents amb les nostres accions i obligar Israel a respectar el dret internacional en els territoris ocupats de Palestina i els drets humans dels palestins”, conclou el text de la carta.

Foto: Visita d’una delegació de la UE a Palestina.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Coscubiela: “Les declaracions de Mas ens recorden molt a les excuses de mal pagador que fa Rajoy sobre la corrupció del PP”

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot considera “absolutament imprescindible” que Artur Mas comparegui “quan abans millor” al Parlament per “donar explicacions i assumir responsabilitats” 

El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, ha manifestat la seva “gran tristesa” perquè les declaracions d’Artur Mas sobre les revelacions del Cas Palau i el presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya “ens recorden molt a les excuses de mal pagador que fa Rajoy sobre la corrupció del PP”. “Són arguments que quan els hem escoltat en boca de Rajoy ens han produït fàstic”, ha assegurat el diputat.

Coscubiela ha insistit en què “cada minut passa i cada dada que es va coneixent” fa més “insostenible” el que el diputat ha qualificat com a “silenci parlamentari d’Artur Mas”. “Considerem absolutament imprescindible que Mas comparegui ja, la propera setmana, per donar explicacions i assumir responsabilitats”, ha reblat el portaveu de la confluència, que ha confiat en què tots els grups parlamentaris, inclòs Junts Pel Sí, donin suport a la petició de compareixença a la comissió d’Afers Institucionals.

El diputat s’ha referit també a les declaracions de Llinares, “que confirmen que no estem davant del Cas Palau, sinó del Cas CDC”. “El senyor Mas tenia responsabilitats polítiques en aquell moment”, ha recordat Coscubiela, “i no pot pretendre continuar amb la seva carrera política com si res hagués passat”, i ha animat a l’expresident a que sigui ell “de motu proprio” qui vulgui donar explicacions. “Seria positiu en termes democràtics i dignificaria el país”, ha dit.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

EUiA Mollet exigeix a l’INSS que procedeixi a l’obertura de la nova seu

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

La formació considera “intolerable la passivitat” de l’Institut Nacional de la Seguretat Social perquè la data d’inauguració estava fixada al gener

Esquerra Unida i Alternativa de Mollet del Vallès ha emès un comunicat en el qual exigeix a l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) que compleixi amb les seves obligacions i posi data “amb caràcter immediat” a l’obertura de les noves dependències del carrer Gaietà Ventalló, les quals estaven previstes pel passat mes de gener.

Fins ara, l’INSS ha tingut la seva seu a Mollet a unes dependències annexes al CAP de Can Pantiquet. En aquest sentit, s’han dut a terme negociacions per tal que aquestes instal·lacions que han de quedar buides siguin cedides a l’Institut Català de la Salut per tal que es puguin aprofitar per a ampliar el servei d’atenció primària. El Ple de l’Ajuntament de Mollet ja va aprovar una moció el passat 19 de desembre que recollia aquesta petició.

Així  mateix, EUiA Mollet s’afegeix a la proposta llençada per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès de destinar aquestes dependències a l’atenció primària del servei de rehabilitació, el qual es troba actualment col·lapsat amb llargues llistes d’espera.

En aquest sentit, que el passat mes de febrer el diputat d’En Comú Podem Joan Mena va traslladar aquesta petició a través del Grup Parlamentari d’Units Podem – En Comú Podem – En Marea al Congrés dels Diputats, sense que de moment l’INSS hagi donat cap tipus de resposta.

EUiA Mollet considera !”inacceptable” l’actitud “passiva” mostrada per aquest organisme públic, i denuncia que hagi incomplert la data d’inauguració fixada “sense donar cap tipus d’explicació”.

 Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Presentada una única candidatura a la coordinació i comissió local d’EUiA de la Llagosta

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Jordi Alonso encapçala una llista paritària amb tres dones i tres homes

L’actual coordinador local d’EUiA de La Llagosta, Jordi Alonso, encapçala l’única candidatura presentada per a l’elecció de la nova coordinació i comissió local dins el procés de la 7a assemblea local d’EUiA. La candidatura, malgrat ser l’única presentada, se sotmetrà a votació de les persones afiliades i simpatitzants el 14 de març.

Candidatura paritària i amb amplia renovació

Alonso opta a reeditar la coordinació local acompanyat de tres dones i dos homes, que en conjunt conformen una proposta totalment paritària. Així mateix, només Jordi Alonso i Virginia Jiménez, l’altre electe d’EUiA opten a la reelecció. El 67% restant de la candidatura son cares noves a la direcció. Es tracta de Meritxell Carbonell, Raúl Pacheco, Ainhoa Lozano i Gonçal Aguilera, aquest últim que retornaria després de no ser‐hi en darrer mandat.

El candidat i actual coordinador ha valorat “molt positivament la candidatura que recull noves energies i alhora dona continuïtat al treball fet fins ara”. Així mateix, Alonso ha volgut destacar “el fet que la llista sigui paritària i amb persones amb molta capacitat que ben segur faran d’EUiA una eina útil per transformar la Llagosta”.

Foto del butlletí municipal 08centvint.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

El Parlament insta el Govern a fer una radiografia dels refugiats a Catalunya i a dotar de pressupost específic les polítiques d’acollida

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

La cambra aprova una moció de Catalunya Sí Que es Pot que també emplaça a crear una clàusula ètica d’obligat compliment als contractes de la Generalitat per les empreses catalanes que operen a l’estranger

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui una moció de Catalunya Sí Que es Pot sobre polítiques d’acollida que insta el Govern de la Generalitat a presentar al Parlament “en un termini de tres mesos” un “estat de situació el més complet possible de la realitat del refugi a Catalunya” per tal “d’avaluar la suficiència dels recursos disponibles, els necessaris i la preparació adequada de l’acollida de noves persones refugiades”. Una radiografia de la situació de les persones refugiades al país que haurà d’anar acompanyada, segons el text, “d’una provisió pressupostària suficient per tal de sostenir específicament les polítiques i dispositius d’acollida”.

“Aprovant aquesta moció ens comprometem com a Parlament a resoldre la qüestió de l’acollida de refugiats”, ha dit durant la seva intervenció al ple el president del grup de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, que també ha lloat el paper de les administracions locals “que estan de nou en primera línia de foc, també en les polítiques d’acollida”. Precisament el text aprovat insta el Govern a desplegar un Programa Català de Refugi “que coordini actuacions del Govern, dels ens locals, de les entitats, de la ciutadania i de les pròpies persones refugiades per a la seva acollida i integració”. Tot plegat, diu la moció, “per garantir l’adequada atenció a les persones refugiades”.

El text també reclama a l’Estat “la transferència a la Generalitat dels fons europeus que rep per a l’acollida i integració” de refugiats i persones immigrants, així com la transferència dels fons propis que actualment inverteix en aquesta matèria.

Clàusula ètica empresarial per les empreses catalanes a l’estranger

Un altre dels elements que inclou la moció és la instància al Govern a establir “un model de clàusula ètica empresarial a incloure en els contractes de la Generalitat i del seu sector públic”, que tindria per objectiu que les empreses “es comprometin a respectar els drets humans”. La clàusula seria “d’obligat compliment per les empreses catalanes que operen a l’estranger”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

CSQEP vol que el Govern reti comptes de la lluita contra la pobresa un any després del ple monogràfic al Parlament

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Coscubiela diu que el compliment de l’Executiu amb les resolucions aprovades és “escàs” i enumera els seus incompliments en una interpel·lació

El portaveu de CSQEP, Joan Coscubiela, ha anunciat avui que el seu grup parlamentari vol que el Govern reti comptes, en un ple extraordinari, sobre el compliment de les mesures que es van aprovar en el ple monogràfic de lluita contra la pobresa que es va celebrar a la cambra catalana fa un any a petició del seu grup i el dels socialistes.

“No és possible en 10 minuts fer un balanç exhaustiu, per això en la moció demanarem que el Govern demani la convocatòria d’un ple extraordinari”, ha dit Coscubiela, que amb tot ja ha avançat que les resolucions del ple d’emergència social “no han estat una prioritat” del Govern de Puigdemont.

Per Coscubiela, “és imprescindible fer un balanç polític del seu compliment, que al nostre entendre és més aviat escàs”. De fet, el portaveu de la confluència a la cambra catalana ha indicat que el Govern anomena compliments a totes aquelles mesures que estan “en curs”. “I en aquest 83% – de compliment – s’inclou com en curs de compliment totes les polítiques que requereixen un finançament específic”, ha indicat Coscubiela.

En aquest sentit, Coscubiela ha dit a la consellera Munté que la pobresa “no es combat amb caritat” i li ha recordat que el Govern s’ha negat en el tràmit dels pressupostos “a fer pagar més als que més tenen per atendre les necessitats dels que més ho necessiten”.

Per això, Coscubiela ha dedicat bona part de la seva intervenció inicial en la interpel·lació que ha fet avui al Govern a enumerar els incompliments més greus del Govern amb les mesures que la cambra catalana va aprovar ara fa un any.

Coscubiela ha enumerat la Renda Mínima d’Inserció i el seu traspàs a Renda Garantida de Ciutadania, les beques menjador i les mesures per lluitar contra la pobresa energètica com alguns dels incompliments més “significatius”.

“Ni s’ha millorat l’accés a la renda mínima ni s’ha posat en marxa la Renda Garantida de Ciutadania”, ha dit Coscubiela, que ha afegit que tot apunta a que el Govern “ha desautoritzat els esforços fets per la Consellera Bassa per arribar a un acord”. “Només així s’entén que hagin donat marxa enrere en el reconeixement de caràcter universal de la renda garantida”, ha reblat el portaveu de CSQEP.

Per Coscubiela, “el mateix podem dir de les mesures relacionades amb la pobresa energètica, on el balanç és penós i l’actuació de la Generalitat està oferint coartades a les empreses elèctriques per no assumir la seva responsabilitat social”.

Coscubiela també s’ha centrat en les partides destinades a les beques menjador: “Les entitats socials han hagut de fer-se càrrec de fins a 7.500 beques de menors als que la Generalitat encara no protegeix”. Si el portaveu de CSQEP ha dit que la situació de les beques menjador en secundària és “greu”, la del període de 0-3 anys ha indicat que és “sagnant”. “El Govern diu literalment que no pensen complir”, ha denunciat.

En el torn de rèplica i davant el discurs triomfalista de la consellera Munté, Coscubiela li ha etzibat que “no és possible que ajuntaments que tenen menys recursos que la Generalitat estiguin dedicant més recursos a lluitar contra les situacions d’emergència social”, i en aquest sentit li ha posat com exemple l’Ajuntament de Barcelona, que destina 30 milions d’euros contra el sensellarisme, i la Generalitat només 100.000 euros.

“Això és competència dels ajuntaments?”, ha preguntat Coscubiela, que ha afegit que és competència “de totes les administracions”. “No ho entengui com un retret. Jo li reconec que vostès han fet bé algunes coses i que falten coses per fer i vostè m’ho reconeix i debatem un pla per donar una empenta a les mesures que falten”, ha conclòs Coscubiela al final de la seva rèplica, al temps que li ha reiterat el compromís que el Govern es compromet a demanar un ple extraordinari per retre comptes de què s’ha fet i que manca per fer.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Domènech celebra a constitució al Congrés de la comissió d’investigació sobre “l’Operació Catalunya”

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El portaveu d’En Comú Podem sosté que esclarir aquests fets “pot enfortir les nostres llibertats”

El portaveu d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha celebrat avui que es constitueixi al Congrés una comissió d’investigació sobre l’anomenada “Operació Catalunya”, alhora que ha assenyalat que aquesta constitució ha trigat “masses mesos” en produir-se.

Domènech espera que es puguis esclarir uns fets que suposen “unes de les pràctiques més fortes d’ús de recursos de l’Estat per a lluitar contra adversaris polítics”, i ha afirmat que posar-hi llum “pot enfortir les nostres llibertats”. El portaveu d’En Comú Podem ha sostingut que “ens trobem amb un cas que podem anomenar el Watergate espanyol”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

EUiA crida a participar a la vaga educativa contra les retallades i la LOMCE

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Esquerra Unida i Alternativa exigeix la derogació de la LOMCE i una nova llei que compti amb la comunitat educativa

Esquerra Unida i Alternativa anima a participar aquest dijous 9 de març a la vaga educativa convocada a tot l’Estat en contra de les retallades en educació i la LOCME. “Estem convençuts que serà una jornada exitosa”, assenyala el diputat d’En Comú Podem Joan Mena, que subratlla que “un dia de vaga a tot l’Estat demostra que existeix unanimitat en el conjunt dels moviments educatius per defensar l’escola pública i per exigir la reversió de les retallades”. Mena, que és portaveu adjunt d’Educació del grup confederal al Congrés, denuncia que les retallades “han afectat a les condicions laborals del professorat i han atacat al moll de l’ós de l’escola inclusiva i a l’atenció a la diversitat a les nostres aules”.

La vaga d’aquest dijous exigeix la retirada de la LOMCE, “una llei que des de ben al principi ha estat rebutjada per la majoria de la comunitat educativa, titllada de retrograda i conservadora per gairebé tot l’arc parlamentari”, destaca la responsable de l’àrea d’Educació d’EUiA, Remei Gómez. “Des d’En Comú Podem exigim la derogació de la LOMCE, un compromís aprovat fins a tres vegades al Congrés”, insisteix Mena.

El diputat de la confluència catalana al Congrés exigeix que el Pacte Nacional per l’Educació posi les bases per una nova llei educativa que hauria de tenir “tres elements fonamentals”. Per una banda, “suficiència econòmica, la inversió en educació ha situar-se en el 6% del PIB com succeeix als països del nostre entorn”; en segon lloc, “el principi de participació, que tota la comunitat educativa la senti seva i que mai més s’elabori una llei d’educació d’esquenes a ella”; i per últim, que promogui “una educació pel bé comú”, és a dir, “que tots els recursos públics han d’anar a les escoles públiques”.

La jornada de mobilització, assenyala Gómez, posa sobre la taula la demanda de millorar les condicions dels professionals a les escoles, la defensa del català com la llengua vehicular, “la que iguala a tots els nens i nenes i per tant, s’ha de protegir i potenciar”, i la necessitat d’una “aposta decidida per la pública, eliminant la doble xarxa i no permetent la gestió privada en sòl públic”. Així mateix, la responsable d’Educació d’EUiA reclama que cal una major “autonomia dels centres” i més “facilitat per la innovació pedagògica”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Manifest de Comunistes de Catalunya amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora

Comunistes de Catalunya reivindiquem el 8 de març com un dia de lluita. Commemorem les lluites que van aconseguir millorar la vida de les dones, i també dels homes, i ens preparem per a continuar lluitant perquè no hem aconseguit, ni de bon tros, la igualtat efectiva entre homes i dones. Més informació »

Etiquetes de comentaris: , ,

Joan Mena reclama mesures per garantir la igualtat a les escoles i acabar amb el sexisme acadèmic

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El diputat d’En Comú Podem pregunta al govern de l’Estat quines mesures té previstes per combatre la bretxa de gènere a les aules

El diputat d’En Comú Podem Joan Mena ha preguntat al Govern de l’Estat aquest dimecres 8 de març, Dia Internacional de la Dona, quines mesures té previstes per acabar amb la desigualtat de gènere a les aules, combatre el sexisme acadèmic i garantir una educació en igualtat. En unes preguntes escrites dirigides a l’Executiu, Mena considera “insuficients” els avenços en coeducació i educació en la igualtat que s’han produït els darrers anys, i cita com a exemple la “bretxa en els jocs que s’imposen a la hora del pati, el llenguatge que es fa servir a l’aula, i els exemples personals i referents que s’utilitzen quan s’expliquen les assignatures”.

El diputat, que és portaveu adjunt d’Educació del grup confederal Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea, lamenta que “el sexisme acadèmic segueix, per exemple, guiant les noies cap els estudis més socials, els que propicien el tracte humà i s’orienten cap a les cures, mentre que la tecnologia segueix sent vedat gairebé exclusiu dels nois”.  I ho il·lustra amb dades: En el curs 2015-2016, segons les dades del Ministeri d’Educació, un 93% de les alumnes de cicles de formació professional en l’àrea de la Imatge Personal eren noies, un 86,2% en l’àrea de Textil i Confecció, i un 85,5% en Serveis Socials. Per contra, a Electricitat i Electrònica el percentatge de noies arribava només al 2,5%, i era d’un 1,8% en Instal·lacions i Manteniment.

Davant d’aquesta realitat, Mena pregunta al govern de Rajoy quines mesures té previstes “per revertir aquestes dades que profunditzen en el sexisme acadèmic i van contra els principis de la igualtat entre homes i dones”. També demana explicacions a l’Executiu sobre si considera que les retallades en formació el professorat han afectat negativament a com es combat pedagògicament aquesta problemàtica, així com si té previst “incorporar cursos de formació per al professorat relacionats amb el tractament de la diversitat de gènere i afectiu-social a les aules”.

Així mateix, el portaveu d’Educació d’En Comú Podem reclama que s’impulsi la igualtat entre nens i nenes en les activitats d’oci, combatre el sexisme i la discriminació que es promouen a les xarxes socials, i incentivar canvis en l’àmbit editorial que promoguin una major presència de les dones i el seu paper històric als llibres de text.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

CSQEP demana al Govern que impliqui les entitats en la lluita contra la violència masclista i que no els amagui informació

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Gemma Lienas diu a la consellera Munté que alguna cosa està fallant en la feina que fa l’Executiu i li recrimina que no destini prou recursos a aquest àmbit

La diputada de CSQEP Gemma Lienas ha demanat avui al Govern de la Generalitat que impliqui “en l’avaluació a la Coordinadora del grup de violència masclista i a les entitats de dones” i que no els amagui informació, “com estan fent amb aquesta avaluació i amb els dos informes sobre violència masclista que vostè es nega a fer públics”. Lienas ho ha fet en seu parlamentària en una pregunta a la consellera Neus Munté, en la sessió de control al Govern.

“El fet que no facin públiques les avaluacions o els resultats dels estudis que des del seu departament encarreguen resulta francament estrany, completament contrari a les lleis de transparència i no permet establir mesures correctives en la planificació, coordinació i recursos contra la violència masclista”, ha dit Lienas.

La diputada creu que alguna cosa “està fallant quan en dos mesos des de l’inici de l’any ja hem de comptabilitzar dues dones assassinades a Catalunya”, i en aquest sentit ha recriminat al Govern de la Generalitat que “no fa servir tots els recursos per eradicar la violència masclista”.

La diputada de CSQEP ha criticat que mentre el Govern no fa servir tots els recursos, l’Executiu és “tolerant amb moltes i diverses manifestacions de micromasclismes, de violències quotidianes, dones que pateixen una agressió sexual se senten mal ateses quan van a denunciar-la i són doblement victimitzades”. “Dones que han estat agredides per les parelles no gosen denunciar perquè no reben prou ajuda psicològica, dones que han d’abandonar la seva llar fugint del botxí, es troben sense plaça a les cases d’acollida i els agressors viuen en una sensació d’impunitat, no només penal, sinó també social”, ha lamentat.

“Cal avaluar què està fallant per poder adoptar mesures correctores”, ha reblat Lienas.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

EUiA rebutja l’esborrany del projecte de la llei per la gestió en l’assistència sanitària de Catalunya

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

L’àrea de Salut d’Esquerra Unida i Alternativa denuncia que el projecte de llei reforça l’activitat privada als centres de la xarxa pública

L’àrea de Salut d’Esquerra Unida i Alternativa expressa el seu rebuig al projecte llei per la gestió en l’assistència sanitària de Catalunya, que regula la participació de la sanitat privada a la xarxa pública i “comporta desfer la cartera de serveis per eliminar concursos públics i adjudicar-los directament”, denuncia.

El passat 6 de març, davant el Consell de direcció del CatSalut, prop d’un centenar d’activistes de la Marea Blanca de Catalunya van mostrar la seva total oposició a una llei que consideren que “reforça l’activitat privada als centres de la xarxa pública”.

EUiA Salut considera que aquest avantprojecte “és lesiu per als interessos de la ciutadania i el Servei Nacional de Salut de Catalunya, i per tan EUIA donarà el seu total suport a les accions de pressió i mobilització de les plataformes i la Marea Blanca per aturar el que qualifica de “nou atac a la sanitat pública”, que implica “seguir mercantilizant i privatitzant encara més la sanitat al nostre país”.

EUiA seguirà treballant amb  la Marea Blanca, els sindicats de classe i els moviments socials, tant amb la lluita al carrer com a les institucions en la defensa d’una salut i sanitat pública universal i de gestió cent per cent pública.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

CSQEP presenta una esmena als pressupostos per un referèndum amb garanties jurídiques i reconeixement internacional

Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Joan Coscubiela creu que la proposta del seu grup és la que genera més consens i l’ofereix a tots aquells grups que donen suport a un referèndum

El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot al Parlament de Catalunya, Joan Coscubiela, ha presentat avui l’esmena transaccional als pressupostos que el seu grup parlamentari ha entrat a registre al matí amb motiu del dictamen que va fer el Consell de Garanties Estatutàries el passat divendres.

“És perfectament possible mantenir el compromís amb el referèndum i garantir les partides necessàries per a la seva celebració alhora que respectem el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries”, ha dit Coscubiela, al mateix temps que ha ofert el redactat de la seva proposta a tots els grups que donen suport a la celebració d’un referèndum. Per això Coscubiela s’ha dirigit als grups que van votar a favor d’un referèndum i els ha ofert la seva esmena com a “punt de trobada”.

I és que Coscubiela considera “impensable” que el Parlament “no respecti el dictamen del CGE”. “Si el Parlament no respecta les decisions que prenen els organismes que depenen del Parlament, ningú ens respectarà”, ha reblat Coscubiela, que ha alertat que “la nostra força l’hora d’exigir respecte democràtic al dret a decidir i denunciar els comportament autoritaris de l’Estat espanyol es perd si el Parlament no respecta les seves pròpies regles del joc”.

Preguntat pels periodistes sobre si el Govern i Junts pel Sí tenen coneixement del redactat d’aquesta proposta, Coscubiela ha explicat que ha fet arribar el text de la proposta a ambdós i ha insistit en què és “relativament fàcil un acord si el que es vol és un acord per garantir el referèndum i garantir-ne les partides”, al mateix temps que es respecta allò que ha dit el Consell.

D’aquesta manera, el redactat de l’esmena transaccional presentada pel grup de la confluència diu que el Govern “garantirà la dotació econòmica suficient per fer front a les necessitats i els requeriments que es derivin de la convocatòria del referèndum sobre el futur política de Catalunya, acordat en el punt 11è de la resolució” que va aprovar el Parlament en el passat Debat de Política General i que va ser presentada per CSQEP. 

Balanç de compliment dels acords del ple de pobresa

Coscubiela ha explicat que en el ple que comença demà el seu grup interpel·larà al Govern un any després de la celebració del ple extraordinari sobre mesures per la lluita contra la pobresa que el seu grup va demanar i per saber el compliment que ha fet el Govern d’aquelles mesures.

“És especialment greu la situació de bloqueig pel que fa a la millora de la Renda Mínima d’Inserció i a la posada en marxa de la Renda Garantida de Ciutadania”, ha dit Coscubiela com exemple d’un dels incompliments del Govern de JxS, al temps que ha denunciat que el Govern “dedica tots els seus esforços a un full de ruta, que cada vegada més demostra desconcert i despropòsits i incompleix el seus compromisos socials amb les persones en situació d’emergència”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,

Més articles


#TreballDigne #RendaGarantida #SalutPública #DretAlHabitatge #EscolaPública #UniversitatPública #LliureInformació #TecnologiesObertes #Feminisme #IgualtatDeDrets #DretsDeLaInfància #RacismeMaiMés #RupturaDemocràtica #MemòriaHistòrica #MediAmbient #CulturaPopular #Pau #Solidaritat #RepúblicaCatalana #ClasseTreballadora

Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma